Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS O.S.. VYHLAŠUJE VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA POZICI LEKTOR/LEKTORKA PROGRAMŮ DLOUHODOBÉ PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS O.S.. VYHLAŠUJE VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA POZICI LEKTOR/LEKTORKA PROGRAMŮ DLOUHODOBÉ PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ."— Transkript prezentace:

1 CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS O.S.

2 VYHLAŠUJE VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA POZICI LEKTOR/LEKTORKA PROGRAMŮ DLOUHODOBÉ PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ NA ZÁKLADNÍCH ŠKOLÁCH STŘEDOČESKÉHO, KRÁLOVÉHRADECKÉHO A PARDUBICKÉHO KRAJE POŽADUJEME: - věk minimálně 20 let - studium VOŠ, VŠ humanitního zaměření - jasný postoj k rizikovému chování - zájem o práci s dětmi - komunikativnost, flexibilitu - zájem o další vzdělávání - dlouhodobou spolupráci NABÍZÍME: - sepsání dohody o provedení práce - odpovídající finanční ohodnocení - přímou práci s dětmi, získání znalostí, metod a technik práce v oblasti primární prevence rizikového chování - práci v profesionálním týmu, odborné metodické vedení (intervize, supervize) - potvrzení povinné školní praxe, možnost návazné praxe (K-centrum, Centrum terénních programů) - průběžné odborné vzdělávání prostřednictvím seminářů a kurzů...vhodné pro studenty, nejedná se o trvalý pracovní poměr…

3 NÁPLŇ PRÁCE LEKTORŮ PROGRAMŮ DLOUHODOBÉ PRIMÁRNÍ PREVENCE A) Přímá práce s žáky a třídními učiteli na II. stupních ZŠ B) Nepřímá práce související s realizovanými Programy dlouhodobé primární prevence

4 A) PŘÍMÁ PRÁCE S ŽÁKY A TŘÍDNÍMI UČITELI NA II. STUPNÍCH ZŠ Po absolvování zaváděcího zpravidla 12denního kurzu (probíhá v měsících srpnu a září) realizují lektoři Programy dlouhodobé primární prevence Centra primární prevence (dále jen Programy DPP) na jim přidělených základních školách (seznam měst, na kterých jsou Programy DPP ve šk. roce 2012/2013 realizovány, viz níže). Kurz je plně hrazen Centrem PP. Jediný výdaj v rámci kurzu představují pro lektory náklady za cestovné – je realizován na adrese Centra PP. V rámci Programů DPP se pracuje s jednou školní třídou od šestého až do devátého ročníku, v každém ročníku se uskuteční zpravidla 2 setkání (po jednom v 1. a 2. pololetí), délka jednoho setkání jsou obvykle 3 vyučovací hodiny – tudíž jsou lektoři schopni za jeden den uskutečnit setkání ve dvou třídách na jedné ZŠ.

5 A) PŘÍMÁ PRÁCE S ŽÁKY A TŘÍDNÍMI UČITELI NA II. STUPNÍCH ZŠ Lektoři pracují ve dvojicích, termíny realizace jednotlivých setkání v rámci Programů DPP si domlouvají sami, dle svých časových možností. Jedna lektorská dvojice má ve školním roce na starost zhruba 24 školních tříd. V rámci práce se třídou se pracuje také s třídními učiteli, kteří se programu aktivně účastní.

6 B) NEPŘÍMÁ PRÁCE SOUVISEJÍCÍ S REALIZOVANÝMI PROGRAMY DPP Domluva termínů konání jednotlivých setkání. Komunikace s třídními učiteli, školními metodiky prevence ohledně Programů DPP (předávání informací o náplni jednotlivých setkání před jejich samotnou realizací, předávání zpětných vazeb po jejich skončení apod.). Tvorba zápisů z jednotlivých setkání. Kontrola pracovních emailů. Vyplňování výkazů práce, výkazů poradenství. Účast na poradách (konají se v sídle Centra primární prevence, 1x/2 měsíce/3 hodiny).

7 PODPORA LEKTORŮ Účast na supervizích (konají se v sídle Centra primární prevence, 1x/2 měsíce/4 hodiny) – jednou měsíčně se tudíž setkává celý pracovní tým, v jednom měsíci probíhá supervize, v následujícím porada. Účast na intervizích s vedoucí Centra primární prevence (1x/školní rok/1 hodina). Náslech u jiné lektorské dvojice (1 pracovní setkání/školní rok). Vzdělávací aktivity (kurz první pomoci; školení bezpečnosti, ochrany zdraví při práci a požární ochrany; jednodenní vzdělávací semináře; dvoudenní výjezdní setkávání lektorského týmu). Služební mobilní telefony.

8 FINANČNÍ OHODNOCENÍ Lektorům náleží za kvalitní a bezchybné provedení práce ve sjednané lhůtě odměna ve výši 170 Kč/hod. Lektorům je proplácena přímá práce v rámci Programů DPP, účast na poradách, supervizích a intervizích. Poloviční mzdou jsou lektoři odměňováni v případě povinného náslechu u jiné lektorské dvojice. Vedoucí Centra primární prevence je oprávněna k udělování jednorázových finančních odměn v případech, kdy lektoři vykonávají pro Centrum primární prevence práci nad rámec povinností vyplývajících z dohody o provedení práce. Výše této odměny závisí na posouzení kvality, využitelnosti a rozsahu vykonané práce (posouzení je v kompetenci vedoucí Centra primární prevence). Lektorům jsou dále propláceny veškeré cestovní výdaje (na setkávání se třídami, porady, supervize, intervize, vzdělávání apod.).

9 ZÁJEMCŮM O POZICI Strukturovaný životopis s kontaktem zasílejte do 1. června 2013 na emailovou adresu exnerova@os-semiramis.czexnerova@os-semiramis.cz Termín výběrového řízení bude upřesněn telefonicky nebo emailem. Výběrová řízení probíhají zpravidla každý rok v měsících červnu a červenci. Základní zaškolení (104 hodin + 3 hodiny náslech) nových pracovníků proběhne na přelomu měsíců srpna a září, poté začne samotná realizace Programů DPP na ZŠ. Bližší informace poskytne vedoucí Centra primární prevence: Mgr. Markéta Exnerová, Dis. na tel. čísle +420 723 179 409, případně emailu exnerova@os-semiramis.czexnerova@os-semiramis.cz Informace o Centru primární prevence naleznete také na: http://www.os-semiramis.cz/centrum-primarni- prevence/poslani-centra/http://www.os-semiramis.cz/centrum-primarni- prevence/poslani-centra/

10 MĚSTA, VE KTERÝCH JSOU REALIZOVÁNY PROGRAMY DPP Benátky nad Jizerou Brandýs nad Labem Hradec Králové Jičín Kolín Kostelec nad Orlicí Kralupy nad Vltavou Líbeznice Loučeň Luštěnice Lysá nad Labem Mělník Mladá Boleslav Mnichovo Hradiště Nymburk Pilníkov Poděbrady Rožďalovice Sadská Ústí nad Orlicí Všetaty

11 DĚKUJEME ZA VÁŠ ČAS A TĚŠÍME SE NA PŘÍPADNOU SPOLUPRÁCI TÝM CENTRA PRIMÁRNÍ PREVENCE


Stáhnout ppt "CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS O.S.. VYHLAŠUJE VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA POZICI LEKTOR/LEKTORKA PROGRAMŮ DLOUHODOBÉ PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ."

Podobné prezentace


Reklamy Google