Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

On the map-Británie Aj pro 4.-5.r.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "On the map-Británie Aj pro 4.-5.r."— Transkript prezentace:

1 On the map-Británie Aj pro 4.-5.r.
VY_22_INOVACE_J-A-38 On the map-Británie Aj pro 4.-5.r. Základní škola Ostrava, Gebauerova 8, příspěvková organizace Autorka: Mgr. Daniela Ondrisová není-li uvedeno jinak Pro animaci a změnu snímku klikej!

2 Spojené království Velké Británie a Severního Irska (oficiálně zkráceně označované jako Spojené království nebo Británie a nepřesně označované jako Velká Británie nebo Anglie) je ostrovní stát přiléhající k severozápadu kontinentální Evropy. Zahrnuje ostrov Velkou Británii, severovýchodní část ostrova Irsko, kde hraničí s Irskou republikou, a mnoho menších ostrovů.

3 Poloha Spojeného království v Evropské unii

4 Topografická mapa Spojeného království

5 Britská říše v roce 1897. Jako taková byla pravděpodobně největší říší v celé historii světa / britské kolonie – červeně/ Poloha Británie

6 VLAJKA VELKÉ BRITÁNIE /flag/
G R E A T B R I T A I N LONDON / capital = hlavní město/

7 VLAJKA S K O T S K A /flag/ SCOTLAND-Edinburgh /symbol thistle-bodlák/

8 V L A J K A A N G L I E /flag/ England - London /symbol -rose-růže/

9 VLAJKA SEVERNÍHO IRSKA /flag/ Northern Ireland-Belfast /symbol shamrock-jetelíček trojlistý/

10 VLAJKA W A L E SU /flag/ W A L E S- Cardiff /symbol daffodit =narcis/

11 Vyřešme společně úkoly:
Podívej se na mapu Evropy a najdi Velkou Británii. Najdi Českou republiku. Pokus se najít trasu z České republiky do Británie. Vyhledej na mapě hlavní město Londýn /London/. Británie se dělí na … Vyhledej hlavní města všech 4 zemí Británie. Nakresli některou z vlajek Spojeného království.

12 Zdroje: Všechny uveřejněné odkazy ON-LINE [ cit ] dostupné pod licencí Creative Commons na www: Spojené království Velké Británie a Severního IrskaWikipedie: Otevřená encyklopedie: Spojené království [online]. c2012 [citováno 24. 08. 2012]. Dostupný z WWW: Obrázek, Mapa Velké Británie,autor: David Liuzzo Topografická mapa Spojeného království, autor: Captain Blood Historická mapa z r.1897,autor:neznámý,zdroj:Cambridge University Library Vlajka Spojeného království VB a SI., autor/ volné dílo/ : Original flag by James I of England/James VI of Scotland SVG recreation by User:Zscout370 Vlajka Skotska The author is K. Bolino Vlajka Anglie Created by Nicholas Shanks Vlajka Severní irsko , Jean-Pierre D ly, autor tohoto díla, jej uvolnil jako volné dílo, a to celosvětově Vlajka Wales by Tobias Jakobs, PD


Stáhnout ppt "On the map-Británie Aj pro 4.-5.r."

Podobné prezentace


Reklamy Google