Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

STAVBA ZEMĚ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "STAVBA ZEMĚ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky."— Transkript prezentace:

1 STAVBA ZEMĚ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky dle ŠVP na ZŠ Slavkov u Brna, Tyršova 977.

2 Stavba Země Obrázek 1

3 a) Vnitřní stavba zemské jádro zemský plášť zemská kůra
tvořeno hlavně Fe a Ni, uvnitř pravděpodobně tuhé, na povrchu polotekuté zemský plášť tvořen hlavně křemičitany a oxidy Fe a Mg sahá do hloubky 2 900 km svrchní část tekutá a žhavá zemská kůra hlavně oxidy a křemičitany litosférické desky

4 Litosféra kamenný obal Země
(zemská kůra + nejsvrchnější část zemského pláště) nejvyšší vrchol Mount Everest (Ču-mu-lung-ma) 8847m Obrázek 2 Obrázek 3

5 nejnižší místo Mariánský příkop - 11 030 m
Tonžský příkop - 10 880 m - V od Austrálie Obrázek 4 Obrázek 5

6 b) Další zemské sféry atmosféra - vzdušný obal Země
hydrosféra - vodní obal Země sluneční záření proniká jen do hloubky 1 km, prozáří jen 200 m pedosféra - půda na povrchu Země biosféra - oživený povrch Země (část atmosféry, hydrosféry i pedosféry) Obrázek 6

7 Zdroje : Obrázek 1 [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: Obrázek 2 [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: Obrázek 3 [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: Obrázek 4 [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: Obrázek 5 [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: Obrázek 6 [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:


Stáhnout ppt "STAVBA ZEMĚ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky."

Podobné prezentace


Reklamy Google