Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

KANADA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "KANADA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky."— Transkript prezentace:

1 KANADA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky dle ŠVP na ZŠ Slavkov u Brna, Tyršova 977.

2 - rozloha cca 10 mil. km2 - počet obyvatel cca 33,2 mil. hl. město Ottawa druhý největší stát světa - na rozhraní arktického a mírného pásu nízká hustota zalidnění (původní oblasti – Eskymáci a Indiáni) + osadníci z Evropy (Francouzi, Angličané – úřední jazyky)

3 území děleno na 10 provincií:
Yukon, Severozápadní území, Nunavut, Britská Kolumbie, Alberta, Saskatchewan, Manitoba, Ontario, Québec, Newfoundland 3 teritoria: Ostrov prince Eduarda, Nový Brunšvik, Nové Skotsko

4 Obr. 1 Politické členění Kanady

5 - obrovské zásoby nerostů (uhlí, železná ruda, barevné kovy, uran)
- vyspělá ekonomika – strojírenský průmysl (auta), chemický průmysl (ropa, léky), dřevozpracující průmysl, potravinářský průmysl (dobytek, pšenice – světový producent, rybolov) Obr. 2 Vlajka Kanady

6 Obr. 3 Vancouver

7 Otázky k opakování: Ukažte na mapě a popište hranici mezi Kanadou a Spojenými státy. Jaké má Kanada podnebí? Ukažte na mapě velká města: Montreal, Toronto, Vancouver, Calgary, Edmonton, Québec. Proč je Kanada dvoujazyčnou zemí? Která zemědělská plodina se z Kanady nejvíce vyváží?

8 Zdroje : Obr.1 Politické členění Kanady [cit ]. Dostupný pod licencí Wikimedia Commons na WWW: Obr. 2 Vlajka Kanady [cit ]. Dostupný pod licencí Wikimedia Commons na WWW: Obr. 3 Vancouver [cit ]. Dostupný pod licencí Wikimedia Commons na WWW:


Stáhnout ppt "KANADA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky."

Podobné prezentace


Reklamy Google