Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MESIT 2011 6. – 8. květen MASÁŽE Jakub Mrva. Proč masáž? - patří mezi nejvhodnější metody regenerace sil po práci - pomáhá při nežádoucích stavech jako.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MESIT 2011 6. – 8. květen MASÁŽE Jakub Mrva. Proč masáž? - patří mezi nejvhodnější metody regenerace sil po práci - pomáhá při nežádoucích stavech jako."— Transkript prezentace:

1 MESIT 2011 6. – 8. květen MASÁŽE Jakub Mrva

2 Proč masáž? - patří mezi nejvhodnější metody regenerace sil po práci - pomáhá při nežádoucích stavech jako je stres, bolesti hlavy, nespavost - ulevuje od bolesti svalů zad, krku, šíje a končetin - příznivě působí na krevní a lymfatický systém - pomáhá odstraňovat odumřelé buňky z pokožky – význam kosmetický - udržuje kvalitní tělesnou a duševní kondici

3 Průběh masáže? - masírovaný klient by se vždy měl cítit absolutně příjemně - masér nesmí nechat klienta odkrytého, aby nedošlo k prochlazení - masáž NESMÍ bolet - po celou dobu dochází ke kontaktu maséra a klienta - masér provádí v pravidelném a příjemném rytmu hmaty nejčastěji třecími pohyby dlaní délka masáže - 60 minut

4 Odpověď na otázku: Proč není masáž kratší? Aby se masáží dosáhlo žádaných výsledků, masér se musí svaly propracovat do hloubky. Je třeba postupovat po jednotlivých vrstvách svalů a každé vrstvě se věnovat samostatně. Na promasírovaní každé svalové vrstvy je potřeba určitý čas. Masáž je také relaxace, u které kratší doba nedovoluje klientovi se řádně odreagovat, uvolnit.

5 Nejžádanější masáže: 1. masáž zad 2. masáž nohou – stále oblíbe nější

6 1. masáž zad Masáž probíhá v poloze v leže. Klient/ka má odkrytá celá záda. Při uléhání na masérský stůl se masér otáčí nebo odchází z místnosti. Masáž má dvě části. Nejdříve se masíruje šíjová část zad a poté celá záda. Masáž je velice příjemná a pomáhá odstranit pocit strnulých zad, pocit pnutí nebo ztuhnutí svalů. Při masáži dochází k uvolnění hlavních krčních a zádových svalů.

7 2. masáž nohou Masáž je rozdělena na dvě části. První část probíhá v leže na zádech – masáž nohou zepředu, druhá část pak v leže na břichu – masáž nohou zezadu. Klient/ka má odkryté celé nohy. (u žen je doporučený oděv tzv. boxerky, apd.) Masér samozřejmě zakrývá intimní partie těla ručníkem. Při masáži dochází k uvolnění hlavních svalů nohou. Svým účinkem na lymfatický systém také pomáhá proti celulitidě. Masáž je velice příjemná a pomáhá se zbavit tzv. pocitu těžkých nohou. Součástí masáže je masáž chodidel – ta však není doporučena těhotným ženám!

8 Cena masáže? Cena za jednotku (1 jednotka = 60 minut) je Kč 300,-

9 Kdo je masér? - jmenuji se Jakub Mrva (31 let) - vzdělání v Centru Regeneračního Vzdělávání Dexter Academy u pana Michala Musila - adresa: Volgogradská 2459/22 700 30 Ostrava – Zábřeh -telefon: +420 777 671 225 - email: pps.jm@seznam.cz nebo jakub.mrva@email.czpps.jm@seznam.czjakub.mrva@email.cz - IČ: 87177641


Stáhnout ppt "MESIT 2011 6. – 8. květen MASÁŽE Jakub Mrva. Proč masáž? - patří mezi nejvhodnější metody regenerace sil po práci - pomáhá při nežádoucích stavech jako."

Podobné prezentace


Reklamy Google