Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výuka českého jazyka na naší škole.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výuka českého jazyka na naší škole."— Transkript prezentace:

1 Výuka českého jazyka na naší škole

2 Učební plán Kvinta/1.r. – 4 Sexta/2.r. - 3 Septima/3.r. - 3
Prima – 5 Sekunda – 4 Tercie – 4 Kvarta - 4 Počet hodin v týdnu Kvinta/1.r. – 4 Sexta/2.r. - 3 Septima/3.r. - 3 Oktáva/4.r. - 4

3 Výuka Sloh: zabývá se psaním slohových prací,
Výuka se skládá ze tří částí: Sloh: zabývá se psaním slohových prací, rozšiřováním slovní zásoby, smyslností a uceleností. Literatura: pojednává o autorech a jejich dílech, v kterých se hledá porozumění a hlubší význam. Ve 4. ročník je možnost literárního semináře. Mluvnice: především gramatika

4 Výuka probíhá většinou formou prezentací a doplňující informace najdeme v učebnicích předepsaných pro každý ročník. Hodiny jsou občas doplněny referáty studentů, ať už dobrovolnými nebo povinnými. Ve 4. ročníku/Oktávě se z tohoto předmětu skládá maturitní zkouška.

5 Učebny Jestliže tímto předmětem začíná- te již první hodinu, není dobré si ráno přispat. Učebna se nachází až na konci chodby v druhém patře a absol- vovat všechny ty schody zabere trochu času.

6 Na obrázku vzadu byla učebna č
Na obrázku vzadu byla učebna č.15 a po levé straně se dále nacházela uč. č. 14, která taktéž slouží k výuce. Jestliže vaší profesorkou na češtinu bude Mgr. Olga Fröhlichová, budete navštěvovat uč. č. 20, která se nachází v podkroví a sedět na polstrovaných židlích.

7 Profesorky Mgr. Helena Štěpánová Mgr. Alice Bartoňová
Mgr. Blanka Boudíková Mgr. Alena Boukalová Mgr. Olga Fröhlichová Mgr. Jana Štrynclová Mgr. Zuzana Vojířová (Pro představu dodané i foto.)

8 Naprosto normální tahák na 15 minutový test z literatury

9 Trochu reality na závěr

10 Děkuji za pozornost  Šárka Hasenkopfová, 3.A


Stáhnout ppt "Výuka českého jazyka na naší škole."

Podobné prezentace


Reklamy Google