Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Gymnázium U Balvanu Biologie Jana Rohánková 10.12.2009 3.A.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Gymnázium U Balvanu Biologie Jana Rohánková 10.12.2009 3.A."— Transkript prezentace:

1 Gymnázium U Balvanu Biologie Jana Rohánková 3.A

2 Učebna Biologie Učebna biologie č.6 se nachází v prvním patře naší školy a vyučují ji profesoři: Mgr. Martin Semecký Mgr. Radka Ondřejová Mgr. Zuzana Vojířová

3 Výuka v prvním ročníku V prvním ročníku se seznámíme se vznikem života na Zemi a dále se budeme zabývat stavbou a funkcí buňky. Dále se studenti zabývájí vznikem a vývojem bakterií, retrovirů a virů a také jejich rozmnožováním. Bakterie Viry

4 Výuka v druhém ročníku Ve druhém ročníku se studenti zaměří na rostliny, kde rozhodně nesmí chybět herbář, který si sami studenti zpracují. Probírájí se ale i například živočišné houby a hmyz. Hodiny probíhají i v laboratořích biologie, kde studenti pozorují pod mikroskopem prvoky a jiné další organismy.

5 Výuka ve třetím ročníku
Ve třetím ročníku začne biologie zajímat velkou část studentů, protože se začne probírat člověk. Studenti se zabývají veškerými tkáněmi, svalstvem, orgány a kostmi, ale zejména jejich funkcemi. Mezi méně oblíbené patří poznávačky, kterými si profesoři ověřují naše znalosti.

6 Výuka ve čtvrtém ročníku
Zde se dokončuje výuka o stavbě lidského těla a na ní navazuje učivo genetiky a později ekologie. Konec čtvrtého ročníku se zahajuje složením maturitní zkoušky, která se koná koncem května.

7

8 Používané učebnice

9 Děkuji Vám za pozornost


Stáhnout ppt "Gymnázium U Balvanu Biologie Jana Rohánková 10.12.2009 3.A."

Podobné prezentace


Reklamy Google