Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ŘEMESLO ŽIJE! Řemesla v ČR – Diskusní seminář 5. prosince 2013 Pavel Dvořák, Magistrát hl. m. Prahy, odbor školství mládeže a sportu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ŘEMESLO ŽIJE! Řemesla v ČR – Diskusní seminář 5. prosince 2013 Pavel Dvořák, Magistrát hl. m. Prahy, odbor školství mládeže a sportu."— Transkript prezentace:

1 ŘEMESLO ŽIJE! Řemesla v ČR – Diskusní seminář 5. prosince 2013 Pavel Dvořák, Magistrát hl. m. Prahy, odbor školství mládeže a sportu

2 Podpora hlavního města Prahy  Vznik v roce 2008 jako marketingová podpora řemesel a učňovského školství v Praze.  Od roku 2009 příprava koncepčních a systematických materiálů pro podporu odborného školství.  Na jaře 2010 schválen Zastupitelstvem hl. m. Prahy Dlouhodobý plán podpory učňovského školství a řemesel na roky 2010 až 2013.  Od listopadu 2010 spuštěna realizace projektu OPPA Řemeslo žije! II.  Projekt OPPA Řemeslo žije! II řádně ukončen v červnu 2013.  Od léta 2013 systematická příprava pro další „přechodné“ období 2014 – 2015.  Příprava nového projektu v rámci období 2015 – 2020.

3 Projekt ŘEMESLO ŽIJE! II  Realizace projektu – listopad 2010 až červen 2013  Na realizaci bylo z prostředků OPPA vyčleněno 23.127.490,- Kč.  Partnerem projektu byla Hospodářská komora hl. m. Prahy.  Cílem bylo zkvalitnění výuky v oborech vzdělání s výučním listem prostřednictvím rozšířené spolupráce mezi podniky a střední školou.  Projekt byl určen pro vybrané obory vzdělání s výučním listem: Automechanik, Elektrikář, Instalatér, Klempíř, Pokrývač, Strojní mechanik, Truhlář, Kuchař – Číšník, Malíř – Lakýrník, Nástrojař, Spojový mechanik, Tesař, Zedník, Krejčí, Montér suchých staveb a od podzimu 2012 také Kadeřník.

4 Aktivity projektu ŘEMESLO ŽIJE! II  Soutěže SOLLERTIA – asymetrická soutěž, ve které žáci soutěží proti odborníkovi „fachmanovi“ z praxe.  Výukové polygony – otevřeno celkem pět polygonů pro obory Nástrojař, Truhlář a Kuchař – Číšník.  TOP Kempy  Exkurze, Workshopy a semináře  Vzdělávací program RUR  Akreditovaný vzdělávací program K podnikání  Web, E-shop středních škol  Kurzy pedagogického minima pro instruktory odborného výcviku  Metodické hodiny pro základní školy

5 „ Statistika nuda je…“ zpívá se ve slavné písni – Cenné údaje přinášíme zde  Výukové POLYGONY navštívilo 1191 žáků, z toho 507 jedinečně podpořených.  Vzdělávací program RUR absolvovalo v šesti kurzech 75 jedinečně podpořených pedagogů.  Metodických hodin pro základní školy se zúčastnilo 300 jedinečně podpořených učitelů.  Všech seminářů, exkurzí, workshopů a TOP kempů se zúčastnilo 1650 jedinečně podpořených žáků.  Kurzů pedagogického minima pro instruktory odborného výcviku se zúčastnilo 77 jedinečně podpořených osob.  Program K PODNIKÁNÍ absolvovalo 300 jedinečných osob.  Soutěží SOLLERTIA se v celkem 14 kolech zúčastnilo 492 jedinečných podpořených žáků.  3798 To je celkové číslo počtu jedinečně podpořených osob, které se zúčastnily některé z aktivit projektu OPPA Řemeslo žije! II  30 Třicet je číslo, které představuje dobu trvání projektu v kalendářních měsících do konce června 2013.

6 Přehled další podpory odborného školství a řemesel v rámci středního školství v Praze  Dlouhodobý plán podpory učňovského školství a řemesel v hl. m. Praze.  Finanční podpora na jednorázové nebo tradiční akce, které organizují školy – Projektové dny, mezinárodní sympozium Zlatý řez a další.  Hnízda odbornosti a techniky – seznámení s vybranými řemesly – určeno pro žáky základních škol v prostředí střední školy.  Jarmark řemesel – spolupráce s Hospodářskou komorou hl. m. Prahy na prezentaci řemeslných oborů pro žáky základních škol.  Marketingové a popularizační aktivity na podporu řemeslných oborů vzdělání.

7 Kontakt: Pavel Dvořák Magistrát hlavního města Prahy Odbor školství, mládeže a sportu Oddělení sportu, volného času a projektů Email: pavel.dvorak@praha.eu Tel: 236 005 219 Pracoviště: Jungmannova 29/35, Praha 1 Web: www.remeslozije.cz, www.praha.eu

8 Děkuji za pozornost.


Stáhnout ppt "ŘEMESLO ŽIJE! Řemesla v ČR – Diskusní seminář 5. prosince 2013 Pavel Dvořák, Magistrát hl. m. Prahy, odbor školství mládeže a sportu."

Podobné prezentace


Reklamy Google