Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kopírování a tisk pro žáky Gymnázia Luďka Pika. Kopírovat a tisknout je možné na dvou multifunkčních strojích. První je umístěn v budově A u sekretariátu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kopírování a tisk pro žáky Gymnázia Luďka Pika. Kopírovat a tisknout je možné na dvou multifunkčních strojích. První je umístěn v budově A u sekretariátu."— Transkript prezentace:

1 Kopírování a tisk pro žáky Gymnázia Luďka Pika

2 Kopírovat a tisknout je možné na dvou multifunkčních strojích. První je umístěn v budově A u sekretariátu a umožňuje oboustranný tisk i kopírování. Druhý stroj je v budově B ve druhém patře.

3 Oba stroje umožňují monochromatické kopírování a tisk do max. formátu papíru A3, tzn. 420x297 mm. Aby žák mohl tento systém využívat, musí si zaregistrovat Plzeňskou kartu. Zavedení Plzeňské karty do systému se provádí v kanceláři hospodářky školy v 1. patře budovy A

4 Při registraci Plzeňské karty do systému tisků si zároveň žák uloží v hotovosti na své „tiskové“ konto finanční částku (min. 105,- korun, max. 600,- korun), tzv. KREDIT. Tato částka nijak nekoliduje s částkou v elektronické peněžence. KREDIT pak může postupně čerpat po celou dobu školní docházky.

5 Kredit lze kdykoliv „dobít“. Při ukončení studia je žákovi případný zůstatek vrácen zpět. Stanovená cena za jednu kopii či výtisk formátu A4 je Kč 1,50. Oboustranné kopie nebo výtisky se považují za dva jednostranné.

6 V klidovém režimu jsou oba stroje zablokovány – ovládací panel nereaguje na povely obsluhy. Reagovat začne panel až po identifikaci Plzeňskou kartou nebo PINem na terminálu stroje. Identifikace se provede přiložením karty k pravé části terminálu, nebo zadáním kódu PIN.

7 Po identifikaci lze volit na terminálu stroje ze 4 možností: 1 - tisk 2 - kopírování 3 - práce s úlohami 4 - konec práce se strojem

8 1- tisk: Při zvolení možnosti TISK jsou automaticky vytištěny všechny úlohy, které si uživatel poslal do tisku a které ještě nebyly vytištěny.

9 2 – kopírování: Při zvolení možnosti KOPÍROVÁNÍ může uživatel kopírovat s využitím všech instalovaných funkcí (viz. návod umístěný u stroje) Na terminálu je vidět počet provedených kopií a aktuální zůstatek kreditu.

10 3 – práce s úlohami: Při zvolení možnosti PRÁCE S ÚLOHAMI je možno úlohy odeslané k tisku mazat (i když nebyly vytištěné) či naopak opětovně tisknout

11 4 – ukončení práce se strojem: Při zvolení možnosti UKONČENÍ PRÁCE SE STROJEM je uživatel odhlášen ze systému. Tuto funkci je nutné užít ve vlastním zájmu VŽDY PŘI UKONČENÍ MANIPULACE SE STROJEM.

12 V případě dalších dotazů se obraťte na své učitele, nebo sekretariát školy.

13 13 Techniservis, spol. s r.o. Šumavská 6 301 00 Plzeň


Stáhnout ppt "Kopírování a tisk pro žáky Gymnázia Luďka Pika. Kopírovat a tisknout je možné na dvou multifunkčních strojích. První je umístěn v budově A u sekretariátu."

Podobné prezentace


Reklamy Google