Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

1.Význam kosmetického účinku šamponu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "1.Význam kosmetického účinku šamponu"— Transkript prezentace:

1 1.Význam kosmetického účinku šamponu
Jaký význam má kosmetický účinek šamponu? Kadeřnické, kosmetické firmy vyrábějí různé druhy šamponů s obsahem regeneračních látek, které mají specifické kosmetické účinky. Tyto šampony se liší ve svém složení tím, že každý druh obsahuje jiný druh regeneračních látek. ŠAMPON Vždy je důležité zvolit vhodný druh šamponu podle stanovené kvality vlasů, vlasové pokožky. Kosmetický účinek šamponu reguluje nedostatky vlasů, kůže. Zmírňuje např. tvorbu mazu, lupů v případě výskytu těchto kosmetických problémů.

2 2.Nejpoužívanější druhy šamponů na trhu
Které druhy šamponů nejčastěji používáme? Na běžnou kvalitu vlasů Na barvené vlasy Na mastné vlasy Proti lupům Na suché vlasy Tónovací šampony Proti vypadávání vlasů Proti vším

3 3.Jednotlivé druhy šamponů
Jaké vlastnosti s složení má šampon na běžnou kvalitu vlasů? Šampon na běžnou kvalitu vlasů Je vyroben ze saponátových látek – tenzidů. Obsahuje běžné regenerační látky, které zpevňují a posilují vlasy a vlasové kořínky např. vitamíny B,C, A,E. Dále výtažky z rostlin: březovou mízu, kopřivu. Mají pH neutrální 7. Jsou určeny ke každodennímu mytí vlasů.

4 Které účinné látky tvoří složení šamponu na mastné vlasy?
Šampon na mastné vlasy Obsahuje rostlinné extrakty z heřmánku, mateřídoušky, máty, bílého jílu, kyselinu salicyovou, síru, dehet. Má protizánětlivé účinky na pokožku hlavy. Jeho cílem je stahování vývodů nazových žláz, udržení kyselého pH 5,5.

5 Co obsahuje a jaké účinky má šampon na suché vlasy?
Obnovuje pevnost, pružnost a lesk suchých vlasů, přimašťuje pokožku hlavy. Snižuje poréznost vlasů, dodává tuk a vodu do vlasových struktur. Při jeho výrobě výrobci používají účinné látky: vitamíny A, E, F, rostlinné oleje – jojobový, mandlový, včelí vosk, tekutý keratin, výtažky z rostlin např. extrakt ze chmelových šišek.

6 Šampon proti vypadávání vlasů
Co obsahuje a jak účinkuje šampon proti vypadávání vlasů? Šampon proti vypadávání vlasů Mají specifické složení, které je dáno obsahem látek povzbuzujících životnost vlasového kořínku. Obsahují: vitamíny, tkáňové extrakty – kyselinu hyaluronovou, panthenol, vitamín B. Každý výrobce používá speciální suroviny při výrobě těchto šamponů. Některé jsou i na lékařský předpis tzn. dají se zakoupit v lékárně.

7 Jaké složení obsahují šampony proti vším?
Šampon proti vším Při jeho výrobě musí být použity velmi účinné látky, které hubí patogenní mikroorganismy a šetrným způsobem regenerují pokožku hlavy. Někteří výrobci používají přírodní produkty např. oleje ze semen včelníku, skořicové, hřebíčkové, mátové silice. Muškátový ořech a citronovou trávu, které přidávají do účinného saponátu.

8 Šampon na barvené vlasy
Jak účinkuje, a co obsahuje šampon na barvené vlasy? Šampon na barvené vlasy Při jeho použití dochází k udržení intenzity barevného odstínu. Uzavírá povrch vlasu. Dodává vlasů lesk a vlhkost. Některé šampony obsahují: sójové bílkoviny, vitamíny A, E, F, rostlinné oleje, výtažky.

9 Proč se používají tónovací šampony?
Tónovací šampony neutralizují nežádoucí- žluté tóny, který vznikly při odbarvování vlasů, při kombinovaném barvení. Někdy je používáme k odstranění nežádoucích nádechů na šedivých vlasech. Obsahují šedé, stříbrné pigmenty, pastely, které vlas tónují, vytvářejí platinový, stříbrný odstín a obilné proteiny.

10 Jak účinkuje šampon proti lupům?
Zbavuje pokožku lupů, zabraňuje jejich dalšímu tvoření. Omezuje svědivost kůže, udržuje přirozeně kyselé pH 5,5. Při jeho používání se doporučuje přečíst a respektovat návod výrobce, aby byl kosmetický problém odstraněn. Jako účinné látky se používají koloidní síra, dehet, climbazol, ketakonazol. Aj.


Stáhnout ppt "1.Význam kosmetického účinku šamponu"

Podobné prezentace


Reklamy Google