Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Letní tábor Dobré 2005 Maltézská Pážátka.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Letní tábor Dobré 2005 Maltézská Pážátka."— Transkript prezentace:

1 Letní tábor Dobré 2005 Maltézská Pážátka

2 Maltézská pomoc, o.p.s. Charitativní organizace Řádu maltézských rytířů
Maltézská pomoc, o.p.s. má zaměření na zdravotní a humanitární činnost. V průběhu povodní v srpnu 2002 jsme poskytovali první pomoc pro evakuované občany, v nejvíce postižených oblastech jsme pomáhali v obnově, nabízíme psychosociální pomoc . Organizujeme kurzy první pomoci, volnočasové aktivity pro mládež a seniory, pravidelné setkání pro vozíčkáře na Velehradě, poutě pro nemocné do Lurd. Jedním z našich hlavních úkolů je také práce s dětmi. Proto jsme se v Diecézním centru Hradec Králové rozhodli uspořádat tábor pro dívky ve věku 9-13 let ze sociálně slabších rodin. Na náš tábor do Dobrého u Dobrušky přijelo 17 děvčat na 14 dnů odpočinku v krásném prostředí.

3 Dívky byly ubytovány v ubytovně v dvou, tří, čtyř
a pětilůžkových pokojích. Celková cena tábora pro jedno dítě byla Kč. V ceně bylo zahrnuto ubytování, strava, pojištění, celodenní výlet atd. Bylo nám zřejmé, že pro většinu rodičů taková finanční částka je příliš vysoká. Proto jsme cenu snížili na 2000 Kč. Při velikých potížích v rodině jsme požadovali po rodičích pro ně už únosnou částku 500 Kč. Velmi vstřícný byl pro nás Sociální odbor města Rychnov nad Kněžnou, který některým dětem zaplatil celý pobyt na táboře. Jsme také vděční všem sponzorům, kteří nám velmi obětavě pomohli finančně nebo věcnými dary zajistit chod tábora. Co jsme nabídli děvčatům ?

4 Pod okny měla k dispozici mělký bazén pro
neplavce a ta, která si troufla na hlubokou vodu, mohla využít velký bazén a skokanský můstek. Počasí nám přálo, dívky si mohly odvézt domu i krásně opálenou pokožku.

5 Každý den začínal rozcvičkou a také nástupem
a vztyčením vlajek: státní a maltézské. Slavnostně zazněla také naše táborová hymna: „ Všude bída, nouze, hlad tys mi Pane v ruce dal chleba dar a lásky dar, abych lidem rozdával…“

6 Děvčata, rozdělená do skupin,
mohla třikrát během dne využít svých schopností a dovedností na zaměstnáních. Učila se tančit moderní tance. Chystala malé dárky pro své příbuzné nebo nové kamarádky. Měla možnost poznávat krásu a hodnotu ženy.

7 Učila se dělat z korálků jednoduchou bižuterii, ale také komplikované náramky se vzory a jmény.
Dívky si mohly navrhnout vzor na savování. Pracně jej obkreslily a přilepily na trička. Tak vznikly originální a srdci milé památky na tábor.

8 Náš tábor navštívilo několik hostů:
MUDr. Zdeněk Princ, obvodní lékař, měl přednášku o základech hygieny a první pomoci. Ředitel Základní umělecké školy v Rychnově nad Kněžnou Pavel Kovaříček s dcerou, nám ukázali krásu vážné hudby a zahráli na housle. Vojenský kaplan P. Tomáš Holub vyprávěl o životě vojáků v Iráku.

9 věděla všechno o miminkách.
Dětská sestra Pavla Vrkoslavová věděla všechno o miminkách. Manželé Hynkovi nám vyprávěli o své životní cestě a šťastném manželství. Po cestě k nim jsme obdivovali krásu přírody. Mgr. Petr Polehla nám přiblížil práci v rádiu Proglas a nahrál do vysílání naši táborovou hymnu.

10 Celodenní výlet: Častolovice Rychnov nad Kněžnou Solnice
Na výletě jsem měli hosta: hraběnku Ursulu Czerninovou. V Častolovicich jsme si prohlédli zámek a mini zoo. V Rychnově jsme navštívili kostel Nejsvětější Trojice a prohlédli si zvon Krištof. A v Solnici na nás čekali, u střechy kostela zavěšení, netopýři a přivítali nás charakteristickými zvuky.

11 Nechyběly hry v přírodě,
ani písničky u táboráku.

12 Divadlo Pro rodiče jsme na den návštěv
připravili překvapení: děvčata se proměnila v dokonalé herečky. Předvedli jsme hry: Noemova archa Marnotratný syn Marie Magdalská Měli jsme skvělé publikum!

13 Náš tábor měl také duchovní program .
Byl čas na společnou modlitbu a na mši svatou, které se děti mohly zúčastnit čtyřikrát v týdnu.

14 Čtrnáct dnů uteklo jako voda.
Zbyly nám krásné vzpomínky, fotky, nové kamarádky a touha po opětovném setkání.

15 DĚKUJEME !!! VÁM VŠEM, KTEŘÍ JSTE POMOHLI
VYKOUZLIT TY KRÁSNÉ USMĚVY NA NEVINNÝCH DĚTSKÝCH TVÁŘÍCH, JEJICH JMÉNEM A TAKÉ SVÝM DĚKUJEME !!!


Stáhnout ppt "Letní tábor Dobré 2005 Maltézská Pážátka."

Podobné prezentace


Reklamy Google