Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem."— Transkript prezentace:

1 1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Svaz chemického průmyslu České republiky Úvodní konference projektu „ADAPTABILITA“ Ladislav Novák Kongresové centrum Praha 23.01.2007

2 2 RESPONSIBLE CARE Výsledky studie Svazu chemického průmyslu České republiky a Arthur D. Little – shrnutí Dopady zavedení REACH budou mít velmi závažný vliv na zaměstnanost a zároveň velmi negativně ovlivní výkonnost české ekonomiky jako celku Zvýšení nezaměstnanosti v chemickém a zpracovatelském průmyslu dle scénářů Výstupy studie dopadů REACH na zaměstnanost Konečné výsledky •Nárůst nezaměstnaných z chemického průmyslu •Nárůst nezaměstnaných včetně zpracovatelského průmyslu •Podíl nově nezaměstnaných v SME chemického průmyslu •Dopad do poklesu produkce v celém zpracovatelském průmyslu •Náklady MPSV na nezaměstnanost z důvodů implementace REACH (za 11 let ) 1.985 osob (578 – 4.380) 5.821 osob (1.767 – 14.600) 10% (2% - 25%) 14mld. Kč/rok (4,3 – 33) 6,4mld. Kč (1,9 – 16) Pozn.: údaje v závorkách definují rozmezí ukazatele dle scénáře dopadu Počet nezaměstnaných "zamračeno" optimistický scénář "bouře" základní scénář "hurikán" pesimistický scénář Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

3 3 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. O projektu: • SCHP ČR uspěl se žádostí o finanční podporu v rámci OP RLZ, priorita 3.4 Adaptabilita a podnikání – Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek, podpora konkurenceschopnosti podniků a organizací (oblast Flexibilita pracovní síly, podnikatelská činnost, inovace) • Byla uzavřena Dohoda o poskytnutí příspěvku v rámci OP RLZ spolufinancovaného ESF a státním rozpočtem prostřednictvím MPSV (75 %, resp. 25 %) ve výši 19 mil. Kč. • Projekt podepsán 24.10.2006, zahájen fakticky v prosinci 2006, ukončení plánováno v srpnu 2008. • Provedení SCHP ČR, zbytek nákup služeb (veřejná soutěž)

4 4 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Záměry a cíl: • Záměrem je připravit výrobce, zpracovatele a obchodníky v průmyslu na změny spojené s implementací REACH a minimalizace jeho očekávaných dopadů • Záměrem je podpora výzkumu, vývoje, zavádění nových technologií, inovací a jejich přenos do průmyslu • Cílem je stabilizace pracovních míst, popř. vznik nových pracovních příležitostí, zvýšení a rozšíření znalostí zaměstnavatelů a zaměstnanců, jejich profesních kompetencí a tím posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu i navazujících oborů se zvláštním zřetelem na mikro, malé a střední podniky!

5 5 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Cílové skupiny: • Zaměstnavatelé v chemickém průmyslu a v oborech navazujících. Rozšíření znalostí o aktuální legislativě (REACH), příprava na její očekávané dopady. Dále pojmenování strukturálních změn a jejich vliv na podnikání. Vliv VaV, transferu nových technologií a inovací na další rozvoj. Pomoc v orientaci při vyhledávání zdrojů. • Zaměstnanci Zvládnutí požadavků REACH. Seznamování s novými trendy VaV, inovací, nové technologie.

6 6 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Způsob provedení: • Tvorba školicích materiálů REACH a VaV/Inovace • Školení zaměstnavatelů OSVĚDČENÍ • Školení zaměstnanců CERTIFIKÁT

7 7 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Realizační tým: • SCHP ČR – 9 lidí, centrální kancelář projektu, 3 regionální kanceláře • Účast v národním Help Desku (MŽP) • Pokrytí – celé území České republiky • Nákup služeb – veřejná soutěž

8 8 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Děkuji za pozornost. Svaz chemického průmyslu České republiky Dělnická 12, 170 00 Praha 7 Tel: +420 266 793 580 Fax: +420 266 793 578 Email: mail@schp.czmail@schp.cz www.schp.cz www.schp-adaptabilita.cz


Stáhnout ppt "1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem."

Podobné prezentace


Reklamy Google