Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NOVOHRADSKÉ HORY-HORNÍ STROPNICE

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NOVOHRADSKÉ HORY-HORNÍ STROPNICE"— Transkript prezentace:

1 NOVOHRADSKÉ HORY-HORNÍ STROPNICE 23.6-30.6. 2007
Ubytovaní jsme byli v penzionu BOBR V nádherném prostředí Novohradských hor začínal náš pobyt obědem. Odpoledne jsme se vydaly prohlédnout si Horní Stropnici, kde jsme byly ubytovány. Když jsme zjistily, že do Dobré Vody je to jen 2,5 km, vydala se skupinka asi 10 nedočkavých na cestu. Prošly jsme okolo koupaliště, loukou a když jsme se blížily k lesu, prohnal nás déšť, před kterým jsme se schovávaly objímajíc stromy a sebe navzájem. A jak jsme si byly panečku hned blízké! Ochutnaly jsme vodu z pramene a musely dát za pravdu reklamě, že i naše čumáčky ocenily kvalitu vody z Novohradských hor. Ušly jsme asi 6 km. Kostel v Horní stropnici Vynikající stravování jsme měly zajištěno v novém sportovním areálu, kde jsme jednou využily i možnosti cvičení v krásné tělocvičně. Večer jsme se navzájem představily, řekly si něco málo o sobě. A Hanka nás seznámila s tím, co nás čeká pěkného. Naše stravovací zařízení První vycházka do Dobré Vody

2 Neděle Dopolední návštěvu tvrze Cuknštejn nám domluvila Růžena Metličková. Tvrz patří synovi její kamarádky. Měly jsme tak možnost prohlédnout si celou tvrz důkladně a od majitele jsme se dozvěděly, jak ji opravuje a jaké má plány do budoucna. Na tvrzi je instalovaná výstava fotografií, na kterých je vidět, jak tvrz vypadala dříve. Dále jsme viděly kresby z různých období, na kterých jsme se seznámily s vývojem a změnou podoby tvrze. Byla to velice pěkná asi 5 km dlouhá procházka krásnou kra- jinou. Prošly jsme po hrázi malé přehrady, kolem hřbitova až domů. Odpoledne jsme měly volno, a tak jej každá využila podle svého. Někdo se pustil do prozkoumání okolí, někdo strávil odpoledne na koupališti nebo četbou, či vyšíváním. Skupinka asi 10 děvčat se odhodlala k procházce do Rychnova u Nových Hradů. Po ledňáčcích v místní hospodě jsme dostaly novou energii a rozhodly se vrátit jinou cestou. Tak jsme se vydaly zpět přes Konratice okolo Bedřichova a Chlupaté vsi. Z krátké procházky tak bylo rázem asi 10 km.

3 Pondělí Dopoledne jsme cvičily a ve jsme vyjely autobusem do Hojné Vody. Odtud se vydala jedna skupinka pěšky do Dobré Vody a zpět do Horní Stropnice. Další skupina šla na Kraví horu na rozhlednu.Cesta byla dobrodružná. Kvůli velkému množství polámaných stromů jsme musely často hledat turistické značky, a tak jsme postupovaly pomalu. Došlo i k obětem a ztrátám : -Anička si o větvičku odřela čelo. Pohotová Zdenka Robeová,, vždy připravená, ji ošetřila. -Zdenka- tuto cestu zaplatila dírou na kalhotách. -Jana Zrnko-modřina a šrám na noze. Odměnou nám byl nádherný výhled až za hranice . Zpět jsme se vydaly druhou stranou. Tato cesta byla mnohem schůdnější, ale také méně zajímavá. V Dobré Vodě jsme si daly kafíčko a pišingr a vydaly se zpět do H. Stropnice. Zastavily jsme se ještě na koupališti, kde jsme se náramně osvěžily. A ještě že tak, pak přišlo ochlazení a koupaliště vypustili.Ušly jsme asi 9 km. Potom jsme se rychle pustily do grilování. Tak, tak jsme to stihly, protože se přihnala průtrž. Poslední sousta jsme zhltaly a utíkaly se schovat. Jak rychle déšť přišel, tak zase odešel. Ale už jsme zůstaly na pokojích a sdělovaly si zážitky.

4 Úterý Dnes jsme si přivstaly, protože autobus do Nových Hradů nám jel už v 7.30. Taky se už trochu ochladilo. Jsme rády, v 30° vedrech se nechodí příjemně. Prošly jsme městem, okolo hradu dolů a už jsme se ocitly na začátku krásné naučné stezky- Terezina údolí. Procházely jsme okolo Hamru, což byl dříve mlýn a nyní je z něj penzion, dále kolem Lázniček, které se dodnes používají k rekreaci. Další zastávkou byl Modrý dům, který bohužel vyhořel a zbyla z něj jen troska. Nádherná cesta lesoparkem nás dovedla až k uměle vytvořenému vodopádu, kde jsme využily laviček a odpočinuly si. Dál stezka pokračovala k zastávkám Lesy, Průhledy, až k tvrzi Cuknštejn. Asi žádná z nás dlouho nestrávila tak krásné dopoledne jako dnes. Spousta nádherných starých stromů, voňavých lip a scenérií.Cesta byla asi 8 km. Odpoledne jsme měly volno a od hodin jsme si zacvičily s Helou, v tělocvičně sportovní haly.

5 Dnes jsme odjížděly na celodenní výlet do kláštera
Středa ZLATÁ KORUNA Dnes jsme odjížděly na celodenní výlet do kláštera Zlatá Koruna a do Českého Krumlova. Autobus měl 20 minut zpoždění, ale to nám na náladě neubralo. Klášter je zapsán jako památka UNESCO Prohlídku jsme měly objednanou na 10.30, a. tak jsme se předtím ještě stihly podívat do vodáckého kempu na vodáky a prohlédnout si okolí a udělat pár fotek. Klášter i jeho historie nás zaujal svojí atmosférou a dochovanou výzdobou. Na několik z nás to udělalo takový dojem, že se hned posadily u brány do fronty a čekaly na noviciát. Naštěstí se nám je podařilo přesvědčit, že by ještě měly vidět další perlu naší země- Český Krumlov. Další naše památka zapsána v seznamu UNESCO Hurá povedlo se a jedeme!! Nejdříve jsme pozvány k panu MUDr. Pechovi do jeho Hostelu 99 na oběd.. Mňam, nad jejich spe- cialitou-Těstoviny 99 a borůvkovým koláčem jsme se olizovaly až kolem uší! A konečně jsme také poznaly celou jeho rodinu!!! Novicky čekají na přijetí do kláštera Jedna z méně podařených fotek kláštera

6 ČESKÝ KRUMLOV Hostel 99 Pohled na Krumlov z hora A to už jsme na zámku
Hostel pana MUDr. Pechy, kde jsme Jeho rozlehlost však z fotek není se tak skvěle najedly je hned u brány bohužel patrná. Odpoledne po prohlídce hradu jsme se toulaly nádhernými uličkami Krumlova a vychutnávaly si tu krásu po svém. Někdo běhal a fotil, někdo se posadil na kávičku. No idylka!! Z Krumlova jsme odjížděly ve utahané jako koťata, ale nadšené a plné zážitků (a dobrot) Snad se ještě někdy vrátíme! Pivovar, kde jsme se sešly v na večeři a jak jinak na pivko!!!!

7 Čtvrtek Dnes dopoledne jsme odpočívaly. Někomu
zdejší kraj učaroval, a tak se dal do zkoumání na ¨ vlastní pěst. Někdo si zase vychutnal relaxaci na zahradě, no a my s Hankou jsme se vydaly na jatka v Kaplicích- Mostky, abychom nakoupily maso a buřtíky na páteční grilování. Odpoledne jsme dojely autobusem ve do Žáru a odtud jsme se vydaly 3,5 km do opevněné vsi s tvrzí Žumberk. Po kafíčku a pohárech jsme si prohlédly výstavu malovaného nábytku v tvrzi. Skupina 8 se vrátila stejnou cestou zpět a ostatní se vydaly na dobrodružnou cestu podle všech map, které jsme měly, včetně cyklistické. Šly jsme přes Božejov, Střeziměřice, Olbramov (většinou po cyklotrase 1046) až do Horní Stropnice. Celkem to bylo asi 11 km. Večer nám paní Bradáčová připravila přednášku a poradnu o kosmetice La Roche-Posay. Taky nám dala spoustu vzorků krémů na vyzkoušení. Byl to zajímavý a pěkný závěr dne.

8 Pátek Nové Hrady-kostel A ještě jedna s kamarádkami NOVÉ HRADY
Ještě další fotka na památku Pátek A ještě jedna s kamarádkami Dopoledne jsme měly volno a odpoledne jsme ve vyjely autobusem do Nových Hradů, abychom ještě dohnaly, co jsme nestihly. Nejdříve jsme navštívily kostel, kde zrovna probíhalo vysvěcení nových kněží, pak nakouknout do klášterní zahrady, smlsnout něco v cukrárně a hurá na hrad. Tam jsme na akvarelech viděly, jak vypadal interiér hradu kdysi, ale i celé Terčino údolí, kterým jsme se zase druhou stranou vrátily domů.Bylo to asi 7 km. Malá skupinka se vracela autobusem a my se ještě naposledy šly dojatě procházet nádherným lesoparkem, který tu zanechaly naši předkové.

9 PÁTEČNÍ VEČER S TOMBOLOU A GRILOVÁNÍM
Taky vám to tak rychle uteklo? A ještě jsme toho tolik mohly vidět, prožít a užít si. Ani jsme si možná nestihly pořádně popovídat, zahrát si nějakou hru, užít legraci. Ale doufám, že stejně jako já, nezapomenete na ty krásné vyhlídky, přírodu, partu. Na to, jak jsme se skrývaly před deštěm pod stromy, jak jsme se k sobě tiskly před kapkami nebo jak jsme utíkaly od ohně, když začalo pršet. A vzpomínáte, jak jsme reptaly, že se nám nechce cvičit a nakonec jsme do té haly přišly skoro všechny? Tak dnes večer spolu možná sedíme takhle naposledy a možná se ještě někdy sejdeme. Děvčata z Prahy se budou zase vídat na společných vycházkách s Mamma helpem. A my ostatní se možná potkáme na některé příští rekondici.Ale co ty chmury? Teď byl přece čas na pořádnou legraci. Je pravda, že některé šikulky nás svými vlastnoručně vyrobenými dárky pěkně rozesmály!!!! A to papání taky nemělo chybu.

10 Náš páteční rozlučkový mejdan
Pamatuješ? Skvělé grilování, tombola, dárečky, víno, zpěv a hlavně dobrá zábava u ohně. Snad budeš vzpomínat ráda a zase někdy se společně sejdeme. Tak snad ahoj někdy příště. Kdo to jenom řekl o Hance, že je to Rudý Ďábel ??? Jak jen to mohlo někoho napadnout? Nóóóóó nic tak nepotěší každou ženu jako dar! A že jsme se radovaly !

11 Náš páteční rozlučkový mejdan
Pamatuješ? Skvělé grilování, tombola, dárečky, víno, zpěv a hlavně dobrá zábava u ohně. Snad budeš vzpomínat ráda a zase někdy se společně sejdeme. Tak snad ahoj někdy příště. Kdo to jenom řekl o Hance, že je to Rudý Ďábel ??? Jak jen to mohlo někoho napadnout? Nóóóóó nic tak nepotěší každou ženu, jako dar! A že jsme se radovaly !

12 Náš páteční rozlučkový mejdan
Pamatuješ? Skvělé grilování, tombola, dárečky, víno, zpěv a hlavně dobrá zábava u ohně. Snad budeš vzpomínat ráda a zase někdy se společně sejdeme. Tak snad ahoj někdy příště. Kdo to jenom řekl o Hance, že je to Rudý Ďábel ??? Jak jen to mohlo někoho napadnout? Nóóóóó nic tak nepotěší každou ženu, jako dar! A že jsme se radovaly !

13 Náš páteční rozlučkový mejdan
Pamatuješ? Skvělé grilování, tombola, dárečky, víno, zpěv a hlavně dobrá zábava u ohně. Snad budeš vzpomínat ráda a zase někdy se společně sejdeme. Tak snad ahoj někdy příště. Kdo to jenom řekl o Hance, že je to Rudý Ďábel ??? Jak jen to mohlo někoho napadnout? Nóóóóó nic tak nepotěší každou ženu, jako dar! A že jsme se radovaly !


Stáhnout ppt "NOVOHRADSKÉ HORY-HORNÍ STROPNICE"

Podobné prezentace


Reklamy Google