Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jarní prázdniny ve školní družině

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jarní prázdniny ve školní družině"— Transkript prezentace:

1 Jarní prázdniny ve školní družině 6.-10. 2. 2012
Zdeňka Chaloupková Naďa Vaníková

2 Ptáte se, co mají tyto zvláštní obrázky společného se školní družinou a jarními prázdninami? Patří k nim :o) Jeden den prázdnin jsme se totiž s dětmi vydali do Technického muzea. V muzeu jsme si prohlédli spoustu zajímavých expozic. Dokonce jsme si mohli vyzkoušet, jak se telefonovalo starým telefonem. Ale nejvíc jsme si užili v Technické herně. Pan průvodce nám vysvětlil jak zde vystavené exponáty fungují. A potom jsme si je mohli sami vyzkoušet, sami se rozhodnout, se kterými si budeme hrát. :o)

3

4

5

6

7

8 A protože k prázdninám patří i trocha dobrodružství, další den jsme se vypravili do zimní přírody. Do poslední chvíle jsme nevěděli, jestli náš plán vyjde, ale počasí nám přálo. Silné mrazy trochu polevily a od rána se na nás smálo sluníčko. A tak jsme mohli vyrazit. Šli jsme po stopách historie. Již ve škole jsme si prohlíželi mapy a plánovali trasu. Naší první zastávkou byly Staré Zámky. Z jejich okraje jsme zjistili, že stará hradiště se opravdu stavěla na vysokých kopcích. A také jsme viděli protější ostroh, na kterém stával Horákovský hrad. K němu směřovala naše další cesta.

9 Pohled ze Starých Zámků směrem k Horákovskému hradu
Pohled ze Starých Zámků směrem k Horákovskému hradu. Lze rozeznat přístupovou cestu k hradu.

10 Podle pověsti prý byla kdysi obě hradiště spojena koženým mostem
Podle pověsti prý byla kdysi obě hradiště spojena koženým mostem. Kdo ví, jestli to tak mohlo být… Jeho pozůstatky nikdo nenašel. My jsme ale pod Horákovským hradem našli ohniště, a tak jsme se pokusili rozdělat oheň. Povedlo se. :o)

11 Než jsme se stihli u ohýnku posilnit, přemohla nás zima
Než jsme se stihli u ohýnku posilnit, přemohla nás zima. A tak jsme upustili od dobývání hradu a raději se vydali na cestu k domovu. Jako Švédové od brněnských hradeb. :o)


Stáhnout ppt "Jarní prázdniny ve školní družině"

Podobné prezentace


Reklamy Google