Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín"— Transkript prezentace:

1 Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
Materiál slouží k seznámení s programem MS WORD , A se základními úpravami písma. Je vhodný pro 6. třídu. Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ VY__32_INOVACE_ICT_14_MS WORD Autor Mgr. Jana Cmárová

2 Mgr. Jana Cmárová MS Word 2007 Úvodní lekce

3 MS Excel, MS PowerPoint, MS Outlook, atd.
MS Word - opakování MS Word patří do kancelářského balíku. Jak se jmenuje? Jaké další programy do něj patří? Jaké jsou hlavní funkce programu MS Word? Microsoft Office MS Excel, MS PowerPoint, MS Outlook, atd. psaní dokumentů spravování a úprava dokumentů práce s tabulkami práce s obrázky

4 Základní pojmy Pás karet –MS Office 2007, který je umístěn u horního okraje okna programu a obsahuje různá tlačítka a rozbalovací nabídky.

5 Základní pojmy Karta – každá karta obsahuje jiná tlačítka a další ovládací prvky, mezi kartami je možné se přepínat pomocí záložek. Word nabízí standardně karty Domů, Vložení, Rozložení stránky, Odkazy, Korespondence, Revize a Zobrazení.

6 Základní pojmy Karta Domů je po spuštění Wordu připravena k použití jako první. Jsou na ni umístěny nejpoužívanější příkazy sloužící například k běžnému formátování textu, uspořádání odstavců, výběru barev a také možnosti výběru a nastavení stylů.

7 Základní pojmy Tlačítko OFFICE - Nabídka, která poskytuje základní příkazy pro práci s dokumentem. Nabídka je rozdělena do dvou sloupců. V levém sloupci se nacházejí jednotlivé příkazy a v pravém sloupci naposledy otevřené dokumenty

8

9 Ctrl + U – Podtržení textu Změna barvy papíru pod textem
Formát písma Typ písma Velikost písma Změna řezu písma Ctrl + B – Tučné písmo Ctrl + I – Kurzíva Ctrl + U – Podtržení textu Změna barvy papíru pod textem Změna barvy písma

10 Vyzkoušej si Napiš 3 věty o tom, co budeš dělat odpoledne.
Označ zvlášť každou větu a změň typ písma. Odpoledne přijdu ze školy a dám si svačinu. Potom vyvenčím pejska. A nakonec si budu muset udělat domácí úkoly. Použij alespoň jednou v textu změnu řezu písma – tučné, kurzíva, podtržené. Odpoledne přijdu ze školy a dám si svačinu. Potom vyvenčím pejska. A nakonec si budu muset udělat domácí úkoly.

11 Alespoň dvakrát změň v textu barvu písma.
Odpoledne přijdu ze školy a dám si svačinu. Potom vyvenčím pejska. A nakonec si budu muset udělat domácí úkoly. Alespoň jednou v textu změň barvu papíru pod textem. Odpoledne přijdu ze školy a dám si svačinu. Potom vyvenčím pejska. A nakonec si budu muset udělat domácí úkoly.

12 Zdroje Použité materiály: Obrázky:
Microsoft. [online]. [cit ]. Dostupné z: Microsoft. [online]. [cit ]. Dostupné z: Microsoft Office 2007: Průvodce pro každého. Brno: Extra Publishing, ISSN Obrázky: Print Screen vlastní obrazovky.


Stáhnout ppt "Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín"

Podobné prezentace


Reklamy Google