Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výpočetní technika VY_32_INOVACE_12_16_Excel. Excel Tabulkový procesor pro vytváření tabulek a grafů Pochází z kancelářského balíku Microsoft Office Nejčastěji.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výpočetní technika VY_32_INOVACE_12_16_Excel. Excel Tabulkový procesor pro vytváření tabulek a grafů Pochází z kancelářského balíku Microsoft Office Nejčastěji."— Transkript prezentace:

1 Výpočetní technika VY_32_INOVACE_12_16_Excel

2 Excel Tabulkový procesor pro vytváření tabulek a grafů Pochází z kancelářského balíku Microsoft Office Nejčastěji ho naleznete Start -> Microsoft Office -> Excel Excel obsahuje různé sešity (dolní lišta), kde můžete vytvářet další tabulky či grafy, které nezasahují do předchozího Např. pokud obsahuje jiné téma Ukládají se pod jedním názvem

3 Panel nástrojů Soubor –, Nový, Uložit, Otevřít, Zavřít, Tisk Domů – Písmo, Zarovnání textu, Formátování Vložení – Tabulka, Klipart, Obrázek, Tvary – Grafy – sloupcový, spojnicový, výsečový, pruhový, plošný, bodový atd. Rozložení stránky – okraje, orientace, velikost, oblast tisku, pozadí

4 Soubor Domů Vložení Rozložení stránky Rychlé uložení Formát

5 Nabídka pravého tlačítka myši Formát textu – barva, styl, písmo, velikost Položka vyjmout, vložit, kopírovat slouží k přemisťování textu Vložit – obrázek, buňky Odstranit – vymazat obsah Formát buněk Ohraničení Číslo Zarovnání Písmo

6 Ohraničení tabulky – Označíte si všechny buňky (políčka), která chcete mít v tabulce. – Poté stisknete LTM -> Formát buněk -> Ohraničení. – U stylu si vybere tloušťku čáry a poté kliknete na vnitřní či vnější ohraničení (můžete použít obojí).

7 Funkce – Funkcí je spoustu, ale nejpoužívanější ve větších tabulkách je funkce SUMA. – V panelu nástrojů vyberete záložku VZORCE -> poté vybere první tlačítko FUNKCE a v nabídce vyberete SUMA. – Označíte buňky, které chcete spočítat dohromady -> poté stisknete ENTER.

8 Úkol Děti si zapnou Excel a vyzkouší si vytvořit jednoduchou tabulku. Tabulka bude vypadat viz. obrázek. U řádku celkem použijí vzorec > kliknou na druhý sloupec (s číslem 9), v nabídce vyberou VZOREC -> Vložit funkci -> Suma -> a myší pojedou označí celý sloupec bez jména (od 1 až k 1 - 1,5,2,1) tím označí všechna čísla > Stisknou ENTER a samo se jim vypočítá konečný stav (9) -> toto provedou u všech sloupců se jmény

9 Popis Prezentace slouží k výkladu látky o programu Excel Snímek č. 6 – úkol pro děti

10 Zdroje : 1.Screeny autorky 2.http://www.technotraits.com/wp-content/uploads/2008/09/ms-office-2007-beta-2-excel.pnghttp://www.technotraits.com/wp-content/uploads/2008/09/ms-office-2007-beta-2-excel.png Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Antošová.


Stáhnout ppt "Výpočetní technika VY_32_INOVACE_12_16_Excel. Excel Tabulkový procesor pro vytváření tabulek a grafů Pochází z kancelářského balíku Microsoft Office Nejčastěji."

Podobné prezentace


Reklamy Google