Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3811 Název DUM: Prezentace fotografií Číslo DUM: III/2/VT/2/3/55 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3811 Název DUM: Prezentace fotografií Číslo DUM: III/2/VT/2/3/55 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:"— Transkript prezentace:

1 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3811 Název DUM: Prezentace fotografií Číslo DUM: III/2/VT/2/3/55 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Počítačová fotografie Autor: Radek Mareška Anotace: Žák se seznámí se prezentováním fotografií v MS PowerPoint Klíčová slova: Fotografie, prezentace, animace, přechod Metodické pokyny: PC, DTP, metodické pokyny jsou součástí materiálu. Druh učebního materiálu: Prezentace doplněná fotografiemi a úkoly. Druh interaktivity: Kombinovaná Cílová skupina: Žák 5. – 8. ročníku Datum vzniku DUM: 14.4.2013

2 MS PowerPoint je nejvhodnější program pro prezentaci fotografií a uspořádání do tematického celku, nyní si ukážeme, jak na to. Výběr fotografií Nejdříve si vybereme fotografie které do prezentace chceme vložit a upravíme si jejich parametry, jako např. rozměr, otočení, atd. Volba stylu prezentace Spustíme program MS PowerPoint a začneme novou prezentaci. Na kartě Vložení, vybereme tlačítko Obrázek a vložíme první fotografii, umístíme ji do požadované polohy a také můžeme přidat nějaký formát. Zvolíme si také pozadí a popisky. Nebo vybereme styl celé prezentace. MS PowerPoint je nejvhodnější program pro prezentaci fotografií a uspořádání do tematického celku, nyní si ukážeme, jak na to. Výběr fotografií Nejdříve si vybereme fotografie které do prezentace chceme vložit a upravíme si jejich parametry, jako např. rozměr, otočení, atd. Volba stylu prezentace Spustíme program MS PowerPoint a začneme novou prezentaci. Na kartě Vložení, vybereme tlačítko Obrázek a vložíme první fotografii, umístíme ji do požadované polohy a také můžeme přidat nějaký formát. Zvolíme si také pozadí a popisky. Nebo vybereme styl celé prezentace. 1 1 1 1 2 2 2 2

3 Další snímky Na kartě Domů vyberte Nový snímek, do snímku vložte další fotografie a popisky. Takto pokračujte dále s dalšími snímky, až bude prezentace vypadat podle vašich představ. Animované přechody Pro vložení přechodů mezi jednotlivými snímky jděte na kartu Animace. Označte snímek a vyberte animaci přechodu na vybraný snímek. Doladění animace Pro kontrolu přechodů a funkce animace je dobré vidět, jak bude vypadat až ji spustíme. Na to slouží karta Prezentace a tlačítko Od začátku anebo stiskněte klávesu F5. Také si zde lze spustit animaci pouze aktuálního snímku. Další snímky Na kartě Domů vyberte Nový snímek, do snímku vložte další fotografie a popisky. Takto pokračujte dále s dalšími snímky, až bude prezentace vypadat podle vašich představ. Animované přechody Pro vložení přechodů mezi jednotlivými snímky jděte na kartu Animace. Označte snímek a vyberte animaci přechodu na vybraný snímek. Doladění animace Pro kontrolu přechodů a funkce animace je dobré vidět, jak bude vypadat až ji spustíme. Na to slouží karta Prezentace a tlačítko Od začátku anebo stiskněte klávesu F5. Také si zde lze spustit animaci pouze aktuálního snímku. 1 1 1 1 2 2 2 2 Nakonec prezentaci uložíme, můžeme si vybrat zda se prezentace bude otevírat a spouštět v MS PowerPoint anebo zda se otevře sama ihned po otevření, bez MS PowerPointu.

4 1. Vyber si šest fotografií ze školního úložiště. 2. Proveď úpravu fotografií, rozměr, ořez, atd. 3 Vytvoř z fotografií prezentaci a přidej přechody mezi snímky. 4.Ulož prezentaci tak, aby se dala spustit bez MS PowerPoint. 1. Vyber si šest fotografií ze školního úložiště. 2. Proveď úpravu fotografií, rozměr, ořez, atd. 3 Vytvoř z fotografií prezentaci a přidej přechody mezi snímky. 4.Ulož prezentaci tak, aby se dala spustit bez MS PowerPoint. Závěrečný úkol Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Radek Mareška.


Stáhnout ppt "Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3811 Název DUM: Prezentace fotografií Číslo DUM: III/2/VT/2/3/55 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:"

Podobné prezentace


Reklamy Google