Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výpočetní technika VY_32_INOVACE_18_16_plocha. Plocha Plocha slouží ve svém smyslu ke zrychlení a snadnějšímu spouštění různých programů, které chceme.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výpočetní technika VY_32_INOVACE_18_16_plocha. Plocha Plocha slouží ve svém smyslu ke zrychlení a snadnějšímu spouštění různých programů, které chceme."— Transkript prezentace:

1 Výpočetní technika VY_32_INOVACE_18_16_plocha

2 Plocha Plocha slouží ve svém smyslu ke zrychlení a snadnějšímu spouštění různých programů, které chceme mít „na očích.“ Při prvním spuštění Windows bude na ploše pouze 1 ikona – koš. Tapeta a složení ikon

3 Přidávání ikon na plochu Stiskneme pravé tlačítko a dáme přizpůsobit plochu nebo vlastnosti (závisí na typu Windows) Poté záložka ikony a zaškrtneme ikony, které chceme mít na ploše (Dokumenty, Tento počítač, Soubory uživatele, Ovládací panely, Síť) Pokud chceme mít na ploše např. ikonu oblíbené hry či programu, tak jí stačí pouze zkopírovat (přetáhnutím, či zkopírovat a vložit)

4 Výběr ikon

5 Vzhled plochy Jako tapetu (pozadí) si můžete nastavit jakýkoliv obrázek Samotný výběr tapet obsažený ve Windows je velmi rozsáhlý Změnit můžete barvu lišt (oken), styl písma, velikost ikon Pozadí změníte -> PTM (pravé tlačítko myši) -> Vlastnosti

6 Výběr tapet ve Windows 7

7 Hlavní panel Hlavní panel se nachází v dolní části obrazovky V levé části je tlačítko, které pokud se zmáčkne vyvolá nabídku START Na hlavní panel si můžete „připíchnout“ oblíbené programy, které často používáte V pravé části je zobrazen čas, datum Internetové připojení Zvuk hlasitost

8 ÚKOL 1.ZMĚNIT POZADÍ (TAPETU) PLOCHY NA PC 2.Obnovit původní nastavení

9 Popis Prezentace slouží k výkladu látky o základním použití funkcí plochy Snímek č. 8: úkol – žáci si vyzkouší změnit pozadí (tapetu)

10 Zdroje Screeny autorky 1.http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900396872.jpghttp://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900396872.jpg 2.http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900441331.jpghttp://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900441331.jpg Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Antošová.


Stáhnout ppt "Výpočetní technika VY_32_INOVACE_18_16_plocha. Plocha Plocha slouží ve svém smyslu ke zrychlení a snadnějšímu spouštění různých programů, které chceme."

Podobné prezentace


Reklamy Google