Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál zpracován v rámci projektu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál zpracován v rámci projektu"— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu
EU peníze školám Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek Název operačního programu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ Označení vzdělávacího materiálu VY_ 32_ INOVACE_ 9_25MisS-15 Název tematické oblasti (sady) Konstrukce stavebně truhlářských výrobků Název vzdělávacího materiálu Dveře vnitřní Druh učebního materiálu Materiál pro prezentaci problematiky akonstrukce dveří vnitřních Anotace Materiál je určen žákům truhlářských oborů a je zaměřen na základní konstrukci dveří vnitřních Klíčová slova dveře, levé, pravé, klika, závěs, rámové, plašťované, vnitřní, vstupní Vzdělávací obor, pro který je materiál určen 33-56-H/01 Truhlář, M/01 , L-51 Nábytkářská a dřevařská výroba Ročník II.-III. Typická věková skupina let Speciální vzdělávací potřeby žádné Autor Bc. Stanislav Míša Zhotoveno, (datum/období) Celková velikost 690 kB Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Stanislav Míša Dostupné z portálu

2 Dveře vnitřní rámové Jsou vyrobeny z řeziva a mají tloušťku 40mm. Rohové spojení je na čep a dlab s pérem, kontraprofil nebo krátké pero a kolíky 16mm. Profilování křídla po obvodu má jednoduchou polodrážku 26/15. Výplň je vložena do drážky, polodrážky a nebo do oboustranných lišt. Jako výplň může být použito sklo čiré nebo ornament, spárovka a nebo dýhou upravená VPM.

3 Dveře vnitřní rámové

4 Dveře vnitřní plášťované
Základem je rámek ze smrku nebo MDF profilu asi 45/34mm. Tyto dílce jsou na rozích sestřeleny sponkami. V místech závěsů a zámku je přistřelený přídavný materiál.

5 Vnitřek dveří tvoří papírová voština, u dveří s větší odolností proti průniku se používá děrovaná DTD, nebo plná DTD tloušťky 34mm. Tyto dveře poznáme hlavně podle hmotnosti. Pokud mají být dveře prosklené, použijeme další vnitřní rámek ze stejných profilů. Veškeré spojení je opět sponkováním.

6 Rámek dveří s voštinovou výplní

7 Výplň dveří – voština, DTD

8 Sesazenka na spáru podélnou a křížovou

9 Ostatní typy sesazenek

10 Dveře Masonite Jedná se o plášťované dveře s tvarovaným pláštěm z MDF 3mm upravené fólií. Tyto dveře jsou napodobeninou rámové konstrukce. Více na

11 Fólie dřevěných dveří Standardně se používá fólie CPL (střednětlaká). Je určena pro běžné dveře domácností, kanceláří… Pro velmi namáhané dveře se používá fólie HPL (vysokotlaká). Tyto vysoce odolné dveře jsou vhodné především do extrémě namáhaných prostor. Tyto dveře doporučujeme zejména do zdravotnických a školních zařízení, dále v super a hyper- marketech. Jejich předností je vysoká odolnost proti oděru a také snadná údržba. Do extrémně namáhaných prostor se dveře osazují do kovové zárubně.

12 Fólie dřevěných dveří Fólie kašírovaná je na první pohled stejná jako fólie střednětlaká, má ale jen velmi malou tvrdost a tím i odolnost na hranách dveří a také nalou odolnost proti otěru. Na trhu se u nás objevují dveře z dovozu s velmi malou odolností proti otěru. Jedná se o nátěr v dezénu dřeva. Dveře jsou zajímavé nízkou cenou, ale mají také nízkou kvalitu a životnost.

13 Ukázka z katalogu

14 Doporučení Při volbě dveří by měl být brán zřetel nejen na vzhled dveří, ale také na prosklení. Malá plochá skla propouští jen malé množství světla a tak některé prostory, většinou chodby, jsou jen málo osvětlené denním světlem. Dveře jsou významným prvkem v interiéru a něly by ladit s podlahou a také nábytkem.

15 Zdroje dyh.cz


Stáhnout ppt "Výukový materiál zpracován v rámci projektu"

Podobné prezentace


Reklamy Google