Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál zpracován v rámci projektu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál zpracován v rámci projektu"— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu
EU peníze školám Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek Název operačního programu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ Označení vzdělávacího materiálu VY_ 32_ INOVACE_ 9_25MisS-16 Název tematické oblasti (sady) Konstrukce stavebně truhlářských výrobků Název vzdělávacího materiálu Dveře vstupní - vchodové Druh učebního materiálu Materiál pro prezentaci konstrukce dveří Anotace Materiál je určen žákům truhlářských oborů a je zaměřen na konstrukci a řešení dveří vstupních. Klíčová slova Křídlo, čep a dlab s pérem, polodrážka, masív, překližka, lepidlo, těsnění, rohové spojení, sklo, pěna Vzdělávací obor, pro který je materiál určen 33-56-H/01 Truhlář, M/01 , L-51 Nábytkářská a dřevařská výroba Ročník II.-III. Typická věková skupina let Speciální vzdělávací potřeby žádné Autor Bc. Stanislav Míša Zhotoveno, (datum/období) 20.7. – Celková velikost 6,753 MB Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Stanislav Míša Dostupné z portálu

2

3 Dveře vstupní - vchodové
Dveře uzavírají průchodní otvory v obvodových stěnách. Vyznačují se lepšími tepelně izolačními vlastnostmi. Na tyto dveře jsou použita lepidla s odolností D4 a také vhodné nátěrové hmoty. Standardní dveře mají součinitel tepelné vodivosti u =1,1 Wm2k-1 nebo lepší, stejný jako okna.

4 Tato tepelná vodivost je dosažená větší tloušťkou a to 68mm a více, dále pak použitým těsněním a také vhodnou výplní. Dveře jsou vyráběny z třívrstvých lepených hranolů (euro hranolů) a to v provedení bez napojování v horní vrstvě (fix) nebo s napojováním v horní vrstvě (cink). Nejčastěji používané dřeviny jsou SM, BO, DB, meranti a jiné.

5 Rohové spojení Rohové spojení je na sdružený čep stejné skladby jako okna euro, svislé vlysy mají neprůchozí dlaby. Jiné provedení je na čep a dlab s pérem, kontraprofil s kolíky 16mm. Profilování křídla po obvodu má dvojitou polodrážku a je shodné s profilací okna euro

6 Profilace dveřních vlysů
Profilování křídla po obvodu má dvojitou polodrážku a je shodné s profilací okna euro. Vnitřní profil vodorovných i svislých vlysů může být opět shodný s profilací oken euro, to značí, že výplň je vložena do polodrážky a je zajištěna lištou jako u oken. Při použití rohového spojení na čep a dlab s pérem je nejčastější uložení výplně do oboustranných lišt.

7 Profilace dveřních vlysů a uložení výplně
Výplň je uložena v oboustranných lištách

8 Profilace dveřních vlysů a uložení výplně
Uložení výplně v polodrážce a zajištění lištou

9 Profilace dveřních vlysů a uložení výplně v příčce dveří
Toto řešení je obvyklé zejména u výrobců oken, protože je shodné s konstrukcí oken.

10 Dveře vstupní hladké Základem dveřního křídla je dveřovka tloušťky 68 nebo 78mm. Konstrukce všech modelů dveřovek tvoří obvodový lepený rám šíře 140 mm se dvěma vlepenými svislými kovovými výztuhami. Rám je vždy v celém svém profilu vyroben ze stejné dřeviny jako povrch.

11 Řešení bočního světlíku a nadsvětlíku, osazení skla

12 Konstrukce dveřovky je dále vyztužena OSB deskou a vnitřní výplň tvoří PUR-pěna.
Povrchovou vrstvu tvoří dýhovaná překližka, u některých typů masív tl 6mm. Podle konstrukce povrchových vrstev a účelu použití se vyrábí několik druhů dveřovek. V nabídce firmy Taurus je libovolná šířka a výška od standardní až po 2490mm.

13 Osazení dveřního křídla do zárubně.
Dřevěné vstupní dveře jsou osazeny vždy do dřevěné zárubně s dvojitou polodrážkou. Vnitřní profilace zárubně je shodná s rámem okna.

14 Dveřní stěny Součástí vstupní stěny je často světlík a nadsvětlík.
Takové dveře tvoří dominantu domu a měly by dostatečně prosvětlit vnitřní prostor za dveřmi.

15

16 Zdroje: ČSN 746401 Dveře dřevěné www.holz-schiller.cz
(Prohlédni ceník polotovarů na webových stránkách)


Stáhnout ppt "Výukový materiál zpracován v rámci projektu"

Podobné prezentace


Reklamy Google