Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ"— Transkript prezentace:

1 Pionýrů 2069, 73801 Frýdek-Místek IČ 13644301
Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek Název operačního programu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ Označení vzdělávacího materiálu VY_ 32_ INOVACE_ 6_16JawB-10 Název tematické oblasti (sady) Zateplovací systémy Název vzdělávacího materiálu Materiál pro zateplování Druh učebního materiálu Prezentace Anotace Druhy a vlastnosti zateplovacího materiálu Klíčová slova Minerální vata Vzdělávací obor, pro který je materiál určen ZEDNÍK H/01, STAVEBNICTVÍ M/01, ZEDNICKÉ PRÁCE E/01 Ročník I. – lll. Typická věková skupina let Speciální vzdělávací potřeby žádné Autor Mgr. Jaworski Bohuslav Zhotoveno, (datum/období) Celková velikost 2 212 kB Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaworski Bohuslav. Dostupné z portálu

2 Minerálni vata Mezi hlavní výhody těchto výrobků patří velká pevnost, požární odolnost a schopnost propouštět vodní páru. Ve fasádních systémech je možné je použít v kontakt­ních i větraných systémech. Všechny desky jsou hydro­fobizované - odolné vůči krátkodobé vlhkosti. Obvykle se ale používají od výšky 30 cm od země, kde by měl být použit materiál odolný vůči vodě – extrudovaný nebo perimetrický polystyren.

3 Kamenná vlna Hlavní suroviny používané při výrobě minerální čedi­čové vlny jsou čedič, diabas a podobné vyvřelé horni­ny, plus vysokopecní struska. Sopečná hornina diabas používaná při výrobě kamenné vlny ISOVER se vysky­tuje ve velkém množství po celé zemi, a nepředstavuje vzácný zdroj.

4 Podélná či kolmá vlákna
Většina desek, které se vyrábějí mají podélnou orientaci vláken. Mají lepší tepelně-izolační vlastnosti a vyšší odolnost vůči protažení hmoždinky Používají se v  kontaktních i větraných systémech. Kolmá vlákna se oproti podélným vyznačují výrazně vyšší pevností v  tahu (až 8x). Jsou tedy vhodné i pro kontaktní systémy pouze celoplošně lepené na stěnu (strop), nebo pro kontaktní systémy s  keramickým obkladem Díky celoplošnému lepení mají menší nároky na mechanické kotvení.

5 Skelná vlna Izolace ze skelné vlny ISOVER je vyrobena z  kombinace písku a až 80% recyklovaného skla, což výrazně přispívá ke snížení dopadu produkovaného odpadního skla na životní prostředí. Mezi hlavní výhody skelné vlny patří výborná izolační funkce, akustické vlastnosti a nehořlavost. Dále je to její schopnost komprimace (až 5x), která se využívá spíše u rolí měkké izolace, která není moc vhodná do fasádních systémů. V případě větrávaných fasádních systémů se používají desky s vyšší objemovou hmotností. Pro systémy kontaktního zateplení se standardně skelná izolace nepoužívá.

6 Kombinovaný izolant Firma Isover vyvinula speciální grafitový izolant z  pěnového polystyrenu s  ochrannou vrstvou z  čedičových vláken. Tato kombinace využívá nejlepší vlastnosti obou izolantů – výbornou tepelnou účinnost grafitového polystyrenu a zvýšenou požární odolnost díky minerální vatě. Parametry izolační vaty

7 Použité zdroje: Obrázky:


Stáhnout ppt "Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ"

Podobné prezentace


Reklamy Google