Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Rusko Moskva Petersburg Petrodvorec

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Rusko Moskva Petersburg Petrodvorec"— Transkript prezentace:

1 Rusko Moskva Petersburg Petrodvorec
Moscou

2 Moskva je hlavní město Ruska. Počet obyvatel: 10. 126
Moskva je hlavní město Ruska. Počet obyvatel: Moskvu půlí řeka vnadmořské výšce 120 m. Mnohé zvláštnosti reliéfu jsou výsledkem změny zavedené aktivitou obyvatelstva v průběhu staletí. Klima je mírně kontinentální, s průměrnou teplotou -10 ° C (v lednu) a 18 ° C (červenec). Rozdíl mezi teplotou v centru města (vyšší) a může dosáhnout na periferii, v zimě ° C. Populace se skládá v 89% Rusů, zatímco zbytek patří k různým národnostem v CIS. Moskva má velkou koncentrací průmyslu. Část odpovídající mechanické konstrukce přesahuje 50%, převážně kvalifikované a nejsložitější obory (soustruhy, přesné zařízení, složité stroje, automobily atd.). Přes převahu těžkého průmyslu, Moskva si zachovává svou roli v produkování skvělého jídla a lehkého průmyslu. Chemický průmysl vyrábí barvy, laky, léky atd.. Těžký průmysl je distribuován v oblastech jižní a východní, v blízkosti vlakového uzlu, kde jsou hlavní suroviny a paliva. Moskva je spojena železnicí se všemi státy SNS, má rovněž přímé spojení po železnici s mnoha jinými zeměmi. S výstavbou kanálu (v r.1937) Moskva zvýšila význam kapitálu jako říční přístav. Stavba kanálu Volha-Pobaltí usnadňuje odchod z Moskvy do Baltského a Bílého moře a Volha-Don kanál s Černým a Kaspickým mořem. Je také důležitá silniční doprava mezi Moskvou a mnoho městy a republiky SNS. Silniční obchvat měří 109 km a označuje hranice města. Moskva má čtyři letiště. Moskva je hlavním kulturním centrem, Ruské akademie věd, vysoké školy medicíny, školství, zemědělství, umění a architektury, s velkým počtem ústavů výzkumných a vysokoškolských institucí, a především univerzity, která nese název vědec Lomonosovova. Tam jsou také četné knihovny, mezi nimiž stojí Ruská státní knihovna,, která zahrnuje finanční prostředky dříve rozptýlené v jiných knihovnách.

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24 Datxa. Casa de camp russa, generalment als voltants d'una ciutat.

25 Chaty

26 Chata

27 Datxa Uvnitř chaty

28 Datxa Chata

29 Petrohrad (Historický název: Peterburg, Leningrad, Petrohrad) Počet obyvatel: (v r. 1992) Se nachází v deltě řeky Něvy, asi 42 ostrovů je to hlavní ruský přístav zálivu u Finska. Byl založena v roce 1703, pak začal rychlý demografický růst, hlavně díky období, kdy byl hlavním městem Ruska ( ), který se stal významným centrem politické, obchodní, průmyslové, kulturní a vědecké současnosti v důležitosti Ruska. Mezi hlavní průmyslové odvětví je výroba lodí, energie Má několik vysokých škol a univerzitu, která byla založena v roce Železniční nákladní doprava je na prvním místě, následuje říční a námořní doprava. Námořní dopravu založil Petr po vítězství proti Švédům (1703), byla brzy centrem komunikace mezi Východem a Západem, a tím se stal Petrohrad hlavním průmyslovým a obchodním městem. Kulturní a umělecké centrum, které tvořili nejvýznamnější ruští spisovatelé, Petrohrad se dostal do centra demokratického a revolučního hnutí. Tady začalo povstání v roce 1905 a Název Petrohrad byl změněn a od r do r se jmenoval Leningrad na počest vůdce ruské revoluce. V roce 1991 se vrátil jeho původní název. Během druhé světové války byla vyhlášena blokáda města, která vyústila ve zničení města a smrtí většiny jeho obyvatel. Po válce to je druhé město SSSR, a od roku 1991 v Rusku. Několik významných budov: sídlo Petropavlovskaja (počátku století XVIII) a katedrály sv Isaaca a Kazan '(nyní muzeum), oba z první poloviny XIX.století . Slavný Zimní palác ( ) byl postaven podle plánů italského architekta Bartolomeo Rastrelli, které jsou také Aničkov a Stroganov paláců a letní rezidence carů, v blízkosti města (Petrodvorec). Město je také jedním z největších světových muzeí, Ermitage.

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43 Petrodvorec (Historický název: Peterhof) Počet obyvatel: 77. 000 ( v r
Petrodvorec (Historický název: Peterhof) Počet obyvatel: ( v r.1987) Ruské město, na předměstí Petrohradu. Nachází se na pobřeží Finského zálivu, přijal jméno Petra Velikého, jeho zakladatele. Letní sídlo carů až do devatenáctého století, je známý pro své paláce, mezi nimiž stojí Velký Palác, založený v roce A. Leblond, nádherný příklad rokokové výzdoby, rozšířené B. Rastrelli (1747) podle vzoru Versailleského paláce a také anglický neoklasicistní styl.

44

45

46

47

48

49

50

51

52

53

54

55

56

57

58

59

60

61

62

63

64 K O N E C Les fotografies són de fotografs no professionals russos Fotògrafs 07/11/2017


Stáhnout ppt "Rusko Moskva Petersburg Petrodvorec"

Podobné prezentace


Reklamy Google