Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Polsko Eliška Pokorná.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Polsko Eliška Pokorná."— Transkript prezentace:

1 Polsko Eliška Pokorná

2 Hlavní město Polska Hlavní město Polska je Varšava je centrem polského veřejného života, obchodu a vzdělání. Návštěvníci do Varšavy přijíždějí obvykle z jiných důvodů, než je poznávání historie. Za druhé světové války byla starobylá Varšava zcela zničena, zachovalo se jen velmi málo původních staveb. Varšava je moderní dynamické město, které návštěvníkům poskytne dokonalý servis na evropské úrovni.

3 Obrázky Varšavy

4 Obyvatelé Polska Počet obyvatel Polska je (březen 2011). Ze 44 států Evropy je tak Polsko na 8. místě a má podobný počet obyvatel jako Španělsko. Na světě je Polsko na 32 místě ze 194 států.

5 Obrázky Vlajka Znak

6 Sousední státy Polsko oficiální název Polská republika, je stát ležící ve střední Evropě. Polsko hraničí s Německem na západě, s Českem a Slovenskem na jihu,Běloruskem  a Ukrajinou  na východě a s Litvou a Ruskem na severu. Ze severu má Polsko přístup k Baltskému moři se 770 km pobřeží.  

7 Povrch Území tvoří převážně nížiny. V dávné minulosti byly pokryty severským ledovcem, po jehož ústupu zůstalo na území Polska mnoho jezer. Jih země při českých a slovenských hranicích je hornatý, nejvyšším pohořím jsou Vysoké Tatry zasahující sem ze Slovenska.

8 Průmysl a zemědělství Průmysl: Polsko má velké zásoby černého uhlí,soli, železné rudy a síry. Zemědělství: Téměř polovinu zabírá orná půda, kterou vlastní mnoha drobných zemědělců. Polsko vyniká zejména v pěstování brambor. Důležitým hospodářským odvětvím je rybolov.

9 Peníze Měna: Zlotý

10 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Polsko Eliška Pokorná."

Podobné prezentace


Reklamy Google