Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory 1.4 - Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory 1.4 - Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP."— Transkript prezentace:

1 Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory 1.4 - Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Slovenská republika

2 Slovensko, oficiálním názvem Slovenská republika, je vnitrozemský stát ležící ve střední Evropě. Do roku 1992 bylo součástí Československa.

3 Slovensko hraničí s Českou republikou a Rakouskem na západě, s Maďarskem na jihu, s Ukrajinou na východě a s Polskem na severu.Českou republikou RakouskemMaďarskemUkrajinouPolskem Slovenská republika: Hlavní město: Bratislava - 448 tis. obyvatel Rozloha: 49 036 km2 Počet obyvatel: 5,4 milionu Hustota : 109 obyv./ km2 Úřední jazyk : slovenština Měna: euro

4

5

6

7 http://slovensko.tripzone.cz/fotogalerie/bratislava

8 Slovensko je hornaté území, nejvyšším pohořím jsou Tatry – jsou součástí Karpat. Nejvyšší horou je Gerlachovský štít - 2655 m. Na jihu země se rozprostírá Podunajskánížina – úrodn plocha s řekou Dunaj. Podnebí : převážně kontinentální. Studená zima, horké léto. Průmysl a nerostné bohatství : těžba hnědého uhlí, železná ruda. Chemický a sklářský průmysl, železo., ocel, cement, textilní a potravinářský průmysl. Produkce dřeva velmi klesá, oproti jiným letům. Zemědělství: pšenice, cukrovka, brambory, obilniny a kukuřice. Chov prasat, skotu a ovcí. Doprava : železniční/73% celkové dopravy, silniční.

9 TURISTIKA Horská turistika – Vysoké Tatry Památky a historická místa Přírodní rezervace, hory

10

11

12 http://www.vejnar.com/vysoke-tatry/


Stáhnout ppt "Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory 1.4 - Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP."

Podobné prezentace


Reklamy Google