Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pracovní plocha, okno, schránka

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pracovní plocha, okno, schránka"— Transkript prezentace:

1 Pracovní plocha, okno, schránka
Předmět: Práce s počítačem Ročník: 2. ročník učebního oboru Autor: Mgr. Marie Mazurová Pracovní plocha, okno, schránka Anotace: Prezentace slouží k výkladu učiva o pracovní ploše, jejím uspořádání, co je to okno a jaká okna se na ploše otvírají, co je to schránka a jak se se schránkou pracuje Klíčová slova: pracovní ploch, okno, schránka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 11 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PRPKU2_07

3 Operační systém WINDOWS
Pracovní plocha Okno Schránka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

4 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Soubor (např.obrázek, text… složky Pracovní plochou si představujeme to co si každému uživateli zobrazí na ploše monitoru Tlačítko start záložky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

5 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Okno okno = windows je to základní jednotka Je to oblast, která obsahuje nějaký druh uživatelského rozhraní na pracovní ploše může být otevřených i několik oken typy oken aplikační konfigurační dialogové Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

6 Jak se jednotlivá okna jmenují? 2
1 Jak se jednotlivá okna jmenují? 2 Pokusit se zjistit co které okno žákům říká!! 1- aplikační okno např. word, excel…2-konfigurační-dostaneme se k dalším , 3- dialogové-pozor na jeho nebezpečí!!!4-okno při otevření složka, struktura složky 3 4 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

7 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Schránka je prostor v paměti počítače, kam chceme nějakou informaci, obrázek na přechodnou dobu uschovat zůstávají zde jen omezenou dobu než vložíme jinou informaci nebo vypneme počítač Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

8 Jak informace ukládáme
Musíme si informaci označit K ukládání můžeme používat klávesové zkratky, tlačítka klávesnice nebo myši Ctrl+C Ctrl+Insert PTM → kopírovat Hlavní menu → úpravy → kopírovat PTM= pravé tlačítko myš Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

9 Jak informace vyvoláme?
Musím kurzorem myší najet do místa uložení a kliknout LTM (kurzor bliká) K vyvolání můžeme používat klávesové zkratky, tlačítka klávesnice nebo myši Ctrl+V Shift+Insert PTM → vložit Hlavní menu → úpravy → vložit Schránka je velice důležitá. Usnadňuje práci-není nutné text pracně opisovat Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

10 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje [cit ]. Dostupný pod licencí Microsoft Office 2007 (viz cz&CTT=114) na WWW: < Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.


Stáhnout ppt "Pracovní plocha, okno, schránka"

Podobné prezentace


Reklamy Google