Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Interkros Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Interkros Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:"— Transkript prezentace:

1 Interkros Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
 1. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Interkros - pravidla Jméno autora:  Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno dne:  5. září 2012 Metodický popis, (anotace):  Podpora hodiny Netradiční sportovní hry

2 Charakteristika Interkros je bezkontaktní kolektivní hrou, která má původ v lakrosu s úpravami pro použití na školách. Neoficiálně bývá někdy nazývána jako softkros. Při hře hrají dvě družstva o pěti hráčích, kdy cílem hry je dopravit míček pomocí speciálních lakrosek do branky.

3

4

5 Vybavení Hřiště má tvar obdélníku, o rozměru hrací plochy 40 x 20 metrů. Hraje se převážně v halách nebo venku na umělé trávě. Branky mají rozměr 1,22 x 1,22 m. Míček je dutý, vyrobený z gumy s hmotností 80 – 100g Hráči mají lakrosky = kovové tyče 60 až 75 cm dlouhé (výjimečně ještě dřevěné) s kompletní umělohmotnou „hlavou“ 15 až 25 cm délky.

6 Pravidla hry Hrají proti sobě dvě družstva s 5hráči /4hráči v poli a 1brankář/ Brankař má ochranou helmu a chrániče. Ostatní hráči nepotřebují žádné chrániče (někteří mají chrániče na oči, plastové brýle), protože hráči se sebe nesmí ani dotknout. Hrací doba je 3 x 15min nebo 4x 12min Interkros hrají muži i ženy společně, nicméně na úrovni mistrovství světa jsou soutěže oddělené.

7 Pravidla hry Vhazování při interkrosu neexistuje, hra se zahajuje na základě „střihnutí“ Hráči nesmí s míčkem chodit, musí běhat nebo stát. Útočícího hráče s míčkem může bránit pouze jeden hráč. Útočník může mít míček v lakrosce maximálně 4-5s. Doba útoku družstva je maximálně 30s.

8 Použité zdroje: http://cs.wikipedia.org/wiki/Lakros#Interkros


Stáhnout ppt "Interkros Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:"

Podobné prezentace


Reklamy Google