Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Fotbal.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Fotbal."— Transkript prezentace:

1 Fotbal

2 Tohle je fotbalové hřiště :
-Fotbalové hřiště je z trávy buď pravé nebo umělé -Každý hráč na hřišti musí mít kopačky a chrániče na lýtka -Hraje se s fotbalovým míčem Na hřišti se hraje 10+1 Délka hřiště je m a šírka m Plocha hřiště je 4,050 až 10,800 m2

3 Fotbal je kolektivní sport!
Ve fotbale hrají dvě družstva po jedenácti hráčích na obdélníkovém, nejčastěji travnatém hřišti. Jejich cílem je dosáhnout více branek (tzv. gólů) než soupeř. Branky je dosaženo tehdy, když míč přejde brankovou čáru mezi tyčemi branky celým objemem. Hraje se hlavně nohama, ale hráči mohou k hraní míčem používat libovolné části těla kromě rukou a paží. Pouze brankář (tzn. jeden z hráčů, odlišený barvou dresu) může v blízkosti vlastní branky hrát i rukama.

4 Nejznámější čeští hráči
K nejznámějším českým hráčům v poli patří: Tomáš Rosický (Arsenal), Pavel Nedvěd (Juventus) jako jediný Čech vyhrál zlatý míč. K nejzámějším českým brankařům patří samozřejmě: Petr Čech (Chelsea), Tomáš Vaclík (FC Basilej)

5 Čas hraní a tresty pro hráče
Ve fotbale se hraje u mužů 2x 45 minut, u žáku pak 2x 35 minut. Ve hře je jeden hlavní rozhodčí v poli který píska fauly a má také 2 nebo 4 asistenty s praporkem kteří hlídají lajnu- Za faul rozhodčí zapíska pokud se nejedná o tvrdý faul není udělena hráči karta, jenom soupeři rozehrávají z místa přestupku, pokud by to bylo tvrdší faul rozhodčí může udělit žlutou nebo červenou kartu, žlutá karta je výstraha pro hráče a červená ho pošle ven ze hřiště do konce zápasu, pokud má hráč dvě žluté karty dostane automaticky červenou kartu.

6 Vznik fotbalu K nám se fotbal dostává v období mezi roky 1880 až Začíná se nejprve hrát v cyklistických a veslařských klubech a v kroužcích pražských gymnázií. Procházka ( 1987 ) říká, že i když zde fotbal naráží, jako i řada dalších sportů, které se šířily především z Anglie, na konzervativní názory vedení Sokola, které odmítalo uznat sportovní hnutí a setrvávalo na svém pojetí tělovýchovné jednoty, můžeme i tak přidělit prvenství vzniku fotbalu v Čechách Roudnici nad Labem.

7 Nejznámější české a celosvětově proslulé kluby
Nejznámější české kluby: Ac Sparta Praha, Fc Viktoria Plzeň, Fc Mladá Boleslav, Fc Baník Ostrava, Fk Jihlava, Fc Slavia Praha Nejznámější světové kluby: Fc Real Madrid, Fc Barcelona, Fc Basilej, Fc Schalke 04, Fc Paris Sant Germain, Fc Juventus

8 Konec Děkuji za shlédnutí mé prezentace na fotbal a doufám že se vám líbila přeji hezký den.. 


Stáhnout ppt "Fotbal."

Podobné prezentace


Reklamy Google