Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zákon o sdílení dat při výkonu veřejné správy

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zákon o sdílení dat při výkonu veřejné správy"— Transkript prezentace:

1 Zákon o sdílení dat při výkonu veřejné správy 24. 11. 2004

2 Cíl navrhovaného zákona  položit pevné základy pro fungování e-governmentu  zefektivnit výkon veřejné správy  zlepšit informovanost veřejné správy

3 Jak bude realizováno sdílení dat  poskytováním informací (ve formě dat) z informačních systémů veřejné správy sloužící k plnění určitého jednorázového úkolu veřejné správy (např. správní rozhodnutí)  předáváním referenčních údajů z registrů veřejné správy do dalších informačních systémů veřejné správy sloužící k dosažení souladu jejich obsahu

4 Poskytováním informací (ve formě dat) z informačních systémů veřejné správy  Orgány veřejné moci se budou moci obrátit (vznést požadavek) na poskytnutí informací z informačního systému.  Správce informačního systému bude povinen mu poskytnout informaci.

5 Údaje se budou poskytovat z  z registrů veřejné správy  z vybraných informačních systémů veřejné správy (např. evidence obyvatel, rejstřík trestů, ústřední evidence podnikatelů,obchodní rejstřík)

6 Výměna referenčních údajů  Vybudování soustavy registrů veřejné správy, jakožto jedinečného informačního zdroje o v nich vedených skutečnostech  referenční údaje  správce registru umožňuje převzetí referenčních údajů tím, že je zpřístupní informačním systémům veřejné správy, pokud tento údaj vedou  Správci informačních systémů veřejné správy mají povinnost přebírat referenční údaje z registru, ve kterém jsou tyto údaje vedeny jako referenční, pokud takové údaje vedou ve svém informačním systému veřejné správy.

7 Předpokládané registry  obyvatel  nemovitostí  územní identifikace a adres  hospodářský registr

8 Termíny  Navrhovaný zákon má nabýt účinnosti dne 1. 1. 2007

9 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Zákon o sdílení dat při výkonu veřejné správy"

Podobné prezentace


Reklamy Google