Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Registrace agend orgánů veřejné moci

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Registrace agend orgánů veřejné moci"— Transkript prezentace:

1 Registrace agend orgánů veřejné moci
PhDr. Robert Ledvinka Ministerstvo vnitra Správce RPP Ing. Miroslav Vlasák Equica, a.s. architekt RPP

2 Obsah Pojmy používané v procesu registrace agend OVM
Proces registrace agend OVM Provizorní řešení pro ohlášení agendy Obsah metodiky ohlášení agend OVM

3 Hierarchie používaných pojmů

4 Používané pojmy Ohlašovatel agendy
Definice: § 54 odst. 1) písm. a) „Orgán veřejné moci, který ohlašuje agendu.“ Výklad: Ústřední správní úřad, není-li takový, pak jiný správní úřad s celostátní působností, v jehož působnosti je agenda a který provádí její ohlášení ve smyslu zákona o základních registrech.

5 Používané pojmy Agenda Činnost
Definice: § 2 písm. d) „Souhrn činností spočívajících ve výkonu vymezeného okruhu vzájemně souvisejících činností v rámci působnosti orgánu veřejné moci.“ Výklad: Agenda je vymezena konkrétním zákonem, který upravuje způsob výkonu konkrétního úseku veřejné správy. Činnost Definice: § 48 písm. a) „Soubor úkonů, které jsou za účelem výkonu veřejné moci vykonávány orgány veřejné moci v rámci jejich agendy.“ Výklad: Činnost je definována konkrétním ustanovením zvláštního zákona, který vymezuje agendu.

6 Používané pojmy Role Definice: § 48 písm. b) „souhrn oprávnění úřední osoby, která vykonává určitou činnost, k přístupu k referenčním údajům v základních registrech nebo k údajům v agendových informačních systémech.“ Výklad: Role se vztahuje ke konkrétní činnosti v konkrétní agendě a znamená oprávnění konkrétního úředníka při výkonu této konkrétní činnosti vytvářet, rušit, zjišťovat, nebo měnit údaje v základních registrech a agendových informačních systémech.

7

8

9

10

11 Provizorní řešení pro ohlášení agendy – popis agendy

12

13 Obsah metodiky ohlášení agend OVM
1 Úvod 2 Definice a výklad pojmů a zkratek 3 Proces registrace agend 4 Povinnost ohlášení agendy 4.1 Kdo ohlašuje agendy ve své působnosti 4.2 Do kdy agendy ohlásit 5 Ohlášení agendy 5.1 Struktura ohlášení agendy 5.2 Odeslání vyplněného formuláře Ministerstvu vnitra 6 Další návody 7 Přílohy 7.1 Referenční údaje vedené v základních registrech

14

15 Tento harmonogram může být upraven v nařízení vlády.
Kdy co bude probíhat: květen 2011 – ohlášení agend ÚSÚ říjen 2011 – registrace agend MV listopad přihlášení se k působností v agendě OVM Přiřazení úředníků ke konkrétní roli – OVM Tento harmonogram může být upraven v nařízení vlády.

16 Děkujeme za pozornost


Stáhnout ppt "Registrace agend orgánů veřejné moci"

Podobné prezentace


Reklamy Google