Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Stan Ure Ředitel rozvoje podnikání. Motivace Dva druhy motivace Dva druhy motivace Za prvé (možná osobní motivace?) Za prvé (možná osobní motivace?) -

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Stan Ure Ředitel rozvoje podnikání. Motivace Dva druhy motivace Dva druhy motivace Za prvé (možná osobní motivace?) Za prvé (možná osobní motivace?) -"— Transkript prezentace:

1 Stan Ure Ředitel rozvoje podnikání

2 Motivace Dva druhy motivace Dva druhy motivace Za prvé (možná osobní motivace?) Za prvé (možná osobní motivace?) - Dělám to pro peníze. - Dělám to pro peníze. - Dělám to kvůli cestování. - Dělám to kvůli cestování. - Chci utéct před kolegy a jinou prací. - Chci utéct před kolegy a jinou prací. - Chci si sehnat nové místo. - Chci si sehnat nové místo.

3 Motivace Za druhé (organizační motivace). Za druhé (organizační motivace). - Chci si rozšířit znalosti a dovednosti. - Chci si rozšířit znalosti a dovednosti. - Chci svoji oblast vybavit na 21. století. - Chci svoji oblast vybavit na 21. století. - Chci svoji organizaci obohatit o „evropskou“ dimenzi. - Chci svoji organizaci obohatit o „evropskou“ dimenzi. - Chci své dovednosti sdílet s ostatními a učit se od nich. - Chci své dovednosti sdílet s ostatními a učit se od nich.

4 Co je k tomu třeba? Znát problémy, jež se pokoušíte vyřešit - je důležité mít dohodnutou strategii a dobré informace. Znát problémy, jež se pokoušíte vyřešit - je důležité mít dohodnutou strategii a dobré informace. Rozhodnout se, jak je možné problémy řešit - jaký je rozsah možných řešení a soubor kroků? Rozhodnout se, jak je možné problémy řešit - jaký je rozsah možných řešení a soubor kroků? Rozhodnout, kdo bude hybnou silou řešení - kdo to již dělá, kterých partnerů je potřeba, kdo bude hlavní partner? Rozhodnout, kdo bude hybnou silou řešení - kdo to již dělá, kterých partnerů je potřeba, kdo bude hlavní partner?

5 Co je k tomu třeba? Určit možné zdroje financování - místní, národní i na úrovni EK. Určit možné zdroje financování - místní, národní i na úrovni EK. Stanovit realistický rozvrh pro vývoj projektu - každý poskytovatel financí je jiný, rozhodnout o harmonogramu realizace jednotlivých úkolů projektu. Stanovit realistický rozvrh pro vývoj projektu - každý poskytovatel financí je jiný, rozhodnout o harmonogramu realizace jednotlivých úkolů projektu. Vypracovat podrobný projekt - v dohodnutém harmonogramu; hlavní partner pohání vývoj projektu; být pružný, dohodnout se, kdo co dělá. Vypracovat podrobný projekt - v dohodnutém harmonogramu; hlavní partner pohání vývoj projektu; být pružný, dohodnout se, kdo co dělá.

6 Pokyny pro vypracování projektu Pište srozumitelně. Pište srozumitelně. Dobré shrnutí. Dobré shrnutí. Jasné řízení projektu. Jasné řízení projektu. Kdo bude dělat co. Kdo bude dělat co. Prokazujte přidělování zdrojů. Prokazujte přidělování zdrojů. Kontrolujte účetní záznamy partnerů. Kontrolujte účetní záznamy partnerů. Stanovte a označte výstupy a milníky. Stanovte a označte výstupy a milníky.

7 Pokyny pro vypracování projektu Všichni partneři musejí mít v projektu jasně vymezenou roli. Všichni partneři musejí mít v projektu jasně vymezenou roli. Nutná pružnost k reagování na změny Komise. Nutná pružnost k reagování na změny Komise. Pečlivá kalkulace nákladů - buďte realisté. Pečlivá kalkulace nákladů - buďte realisté. Projekt pečlivě zařaďte do kontextu ekonomických, sociálních a ekologických výhod. Projekt pečlivě zařaďte do kontextu ekonomických, sociálních a ekologických výhod. Vztáhněte projekt k ostatním programům EK. Vztáhněte projekt k ostatním programům EK.

8 Pokyny pro vypracování projektu Mějte realistické cíle. Mějte realistické cíle. Minimalizujte složitost. Minimalizujte složitost. Pochopte své regionální a národní programové dokumenty a prokažte toto porozumění ve svém projektu. Pochopte své regionální a národní programové dokumenty a prokažte toto porozumění ve svém projektu. Udržte co nejmenší nezbytný počet partnerů. Udržte co nejmenší nezbytný počet partnerů. Před započetím prací si promluvte se svým oddělením technické pomoci a buďte s nimi v kontaktu po celou dobu trvání projektu. Před započetím prací si promluvte se svým oddělením technické pomoci a buďte s nimi v kontaktu po celou dobu trvání projektu.

9 Příklad rozvoje projektu Ukázat typický postup. Ukázat typický postup. Ukázat, jak byl projekt ovlivněn kontextem politiky. Ukázat, jak byl projekt ovlivněn kontextem politiky. Ilustrovat vznik partnerství pro uskutečnění projektu. Ilustrovat vznik partnerství pro uskutečnění projektu. Ukázat, jak projekt fungoval. Ukázat, jak projekt fungoval.

10 Kontext politiky Strategií Městské rady Dundee je propagovat dobré stránky města. Strategií Městské rady Dundee je propagovat dobré stránky města. Strategie Jednotného programového dokumentu má podpořit výzkum a vývoj a propojení společností s univerzitami. Strategie Jednotného programového dokumentu má podpořit výzkum a vývoj a propojení společností s univerzitami. Dundee University Art College chce rozšířit spolupráci s průmyslem. Dundee University Art College chce rozšířit spolupráci s průmyslem. Byla zjištěna nutnost, aby společnosti lépe přijímaly „dobrý design“. Byla zjištěna nutnost, aby společnosti lépe přijímaly „dobrý design“. Společenství designérů usiluje o uznání. Společenství designérů usiluje o uznání.

11 Kontext (pokračování) Budova Střediska moderního umění (Dundee Contemporary Arts Centre - financována ERDF). Budova Střediska moderního umění (Dundee Contemporary Arts Centre - financována ERDF). Vybudování Střediska vizuálního výzkumu (Visual Research Centre) pro Art College v rámci Střediska umění. Vybudování Střediska vizuálního výzkumu (Visual Research Centre) pro Art College v rámci Střediska umění. Projekt měl za cíl propagovat dobrý design a propojit jej s Art College s důrazem na průmyslový design. Projekt měl za cíl propagovat dobrý design a propojit jej s Art College s důrazem na průmyslový design. Projekt „Dundee by Design“ byl vytvořen a umístěn ve Středisku umění jako příspěvek ke „kritické mase“ designérských činností. Projekt „Dundee by Design“ byl vytvořen a umístěn ve Středisku umění jako příspěvek ke „kritické mase“ designérských činností.

12 Partnerství Rada je hlavní partner, avšak ne hlavní poskytovatel financí - poskytuje personál a peníze. Rada je hlavní partner, avšak ne hlavní poskytovatel financí - poskytuje personál a peníze. Dundee University Art College poskytuje personál, prostory a zařízení. Dundee University Art College poskytuje personál, prostory a zařízení. Scottish Enterprise poskytuje peníze a odbornost na národní úrovni. Scottish Enterprise poskytuje peníze a odbornost na národní úrovni. University of Abertay Dundee poskytuje odborné znalosti v oblasti strojírenství a softwarového modelování. University of Abertay Dundee poskytuje odborné znalosti v oblasti strojírenství a softwarového modelování.

13 Výsledek Nyní je zaměstnáno sedm osob a položen základ vynikající reputace. Nyní je zaměstnáno sedm osob a položen základ vynikající reputace. Práce na propagaci dobrého designu a města jako „domova dobrého designu“. Práce na propagaci dobrého designu a města jako „domova dobrého designu“. Práce na skutečných projektech pro širokou škálu společností (od začínajících společností až po nadnárodní společnosti). Práce na skutečných projektech pro širokou škálu společností (od začínajících společností až po nadnárodní společnosti). Výroční ocenění za design (Annual Design Awards) začíná být celostátně uznávané. Výroční ocenění za design (Annual Design Awards) začíná být celostátně uznávané.

14 Budoucnost Financování zajištěno do 31. 12. 2001. Financování zajištěno do 31. 12. 2001. Příprava následného financování pro období 2001 - 2006. Příprava následného financování pro období 2001 - 2006. Financování EK umožnilo, že se koncepce osvědčila (funguje od r. 1998). Financování EK umožnilo, že se koncepce osvědčila (funguje od r. 1998). Nyní se hledají další zdroje financí pro další postup projektu. Nyní se hledají další zdroje financí pro další postup projektu.

15 Upozornění Berte proces vážně. Berte proces vážně. Od začátku budujte kontrolní mechanismy a revizní záznamy. Od začátku budujte kontrolní mechanismy a revizní záznamy. Mějte na paměti roli hlavního partnera týkající se shromažďování nároků a zodpovědnosti za audit. Mějte na paměti roli hlavního partnera týkající se shromažďování nároků a zodpovědnosti za audit. Dbejte, aby proces rozvoje projektu probíhal směrem „zdola nahoru“. Dbejte, aby proces rozvoje projektu probíhal směrem „zdola nahoru“.


Stáhnout ppt "Stan Ure Ředitel rozvoje podnikání. Motivace Dva druhy motivace Dva druhy motivace Za prvé (možná osobní motivace?) Za prvé (možná osobní motivace?) -"

Podobné prezentace


Reklamy Google