Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_1A_13_Teplota Téma: Prvouka.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_1A_13_Teplota Téma: Prvouka."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_1A_13_Teplota Téma: Prvouka 3.třída Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1431

2  Prezentace je určená na úvod učiva o teplotě.  Učitel může ukázat různé typy teploměrů a žáci odhadují jejich názvy a kontrolují je kliknutím.  V poslední části žáci doplňují nedokončené věty.

3  Jednou z vlastností látek je jejich teplota.  Měříme teplotu vzduchu, vody, tělesnou teplotu.  Měřidlem teploty je teploměr.

4  Základem teploměru je stupnice.  U nás se používá Celsiova stupnice.  Má dva základní body: O °C - voda mrzne a led taje 1OO °C - voda se vaří

5 Pokojový teploměr Lékařský teploměr Digitální teploměr Bimetalový teploměr Venkovní teploměr

6  Teploměry využívají skutečnosti, že rtuť a líh se teplem roztahují a chladem smršťují. Kapalina v úzké trubičce stoupá nebo klesá.  Výjimkou je lékařský teploměr, kde kapalina neklesá, ale musíme ji setřást.  Lékařský teploměr měří teplotu lidského těla, která je mezi 36 – 37 °C, pokud je člověk zdravý.

7  Měřidlem teploty je teploměr.  Jednotkou teploty jsou stupně Celsia.  0°C je teplota, při které voda mrzne.  100°C je teplota, při které voda vře.  Teplota lidského těla je 36 -37 °C.  Kapalina v teploměru je rtuť nebo líh.

8 http://commons.wikimedia.org/wiki - otevřená galerie http://commons.wikimedia.org/wiki http://office.microsoft.com - otevřená galerie http://office.microsoft.com učebnice prvouky 3. ročník – Alter, 1997


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_1A_13_Teplota Téma: Prvouka."

Podobné prezentace


Reklamy Google