Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

„DESATERO “ ZÁSAD BEZPEČNÉ PRÁCE V POTRAVINÁŘSTVÍ II.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "„DESATERO “ ZÁSAD BEZPEČNÉ PRÁCE V POTRAVINÁŘSTVÍ II."— Transkript prezentace:

1 „DESATERO “ ZÁSAD BEZPEČNÉ PRÁCE V POTRAVINÁŘSTVÍ II.

2 STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, MOST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12 _INOVACE_OV17 Název školy SPŠ a SOŠGS Most Předmět ODBORNÝ VÝCVIK Tematický okruh Bezpečnost práce na pracovišti Téma Předpisy BOZP a hygienické předpisy Ročník 3.3. Jméno autora Věra Bozděchová Datum tvorby Duben 2013 Anotace Žáci se seznámí s předpisy BOZP a hygienickými předpisy na pracovišti. Materiál je určen pro žáky 3.ročníku oboru obchodník i prodavač v odborném výcviku

3 Nepožívej alkoholické nápoje ani jiné návykové látky během pracovní doby nebo před nástupem na pracoviště

4 Zjištěné závady ohrožující bezpečnost na pracovišti okamžitě oznam nadřízenému – nikdy se nesnaž je sám odstranit Nikdy neprováděj čištění a mytí stroje, který je pod proudem. Při této činnosti musí být stroj vždy odpojen z el.sítě

5 Řiď se pokyny, instrukcemi svého nadřízeného Neodstraňuj ochranné kryty pohybujících se částí strojů, vždy využívej všech dostupných ochran.zařízení ( např.přítlační zařízení k nářezovému stroji )

6 Dodržuj zásady osobní hygieny - dbej o svůj zevnějšek – vlasy, nehty, čistý pracovní oděv, pracovní obuv

7 Dbej na pořádek a čistotu na pracovišti - čistící a mycí prostředky ukládej na určené místo

8 Kontrolní otázka : 1.Kdy mohu umýt nářezový stroj? a) pokud je špinavý, vezmu mokrý hadr, zapnu stroj a krájecí talíř omyju b) nářezový stroj před mytím vždy odpojím ze zásuvky. Nikdy jej nesmím mýt pokud je pod proudem i když je vypnutý. Vždy odpojit.

9 Řešení: otázka č. 1 b)

10 Zdroje : http://www.obrazky.cz/media/4/o7_F4PSQaFJ82BiE ibJSPWd96e6wYYBcRC6fI27VQsQ&width=341http: //www.obrazky.cz/media/3/http: //www.obrazky.cz/media/3/ lSBJkuuNKCPcnrqg54fP_p0cotthYHczdAkp4uSsJv Y&width=300 http://www.obrazky.cz/media/4/73nw4SzOVmWgq0 HlTWOjRGlCNq3XXON8tfhHK_y8hEk&width=341 http://www.uklidpotreby.cz/kbelik-labut-12l-zdimac- cerveny http://www.obrazky.cz/media/4/73nw4SzOV http://www.uklidpotreby.cz/kbelik-labut-12l-zdimac- cerveny Novotný Mojmír. Obchodní provoz pro SOU. Fortuna 2003. ISBN 80-7168-845-2

11 Děkuji za pozornost Konec


Stáhnout ppt "„DESATERO “ ZÁSAD BEZPEČNÉ PRÁCE V POTRAVINÁŘSTVÍ II."

Podobné prezentace


Reklamy Google