Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:"— Transkript prezentace:

1 Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu: VY_32_INOVACE_10_DOMACI_ZVIRATA_A_JEJICH_MLADATA Název materiálu:Domácí zvířata a jejich mláďata Předmět:Člověk a jeho světRočník:2. Časová dotace:20 minDatum ověření:3. 5. 2012 Jméno autora:Mgr. Pavla Besedová Klíčová slova:Domácí zvířata, mláďata domácích zvířat Výchovné a vzdělávací cíle:Žák rozlišuje a pojmenovává domácí zvířata. Žák přiřazuje mláďata k domácím zvířatům. Rozvíjené klíčové kompetence: Komunikativní K řešení problémů Anotace, metodický list: Prostřednictvím interaktivní prezentace se žáci seznamují s domácími zvířaty, jejich využitím a učí se rozlišovat zvířecí rodiny. Použité zdroje: Text vlastní, obrázky dostupné z kolekce klipartů Microsoft Office a také: http://www.theforestnook.com/images/clip_image002.gif http://static.abcteach.com/content_preview/c/cp_zoo_animals_p.png http://nd01.jxs.cz/397/582/f200347781_49653916_o2.jpg

2

3 Kde kdo žije? pesjelenkrávažábazajícrybatygr žirafakozaveverkasrneckočkaovceslepice kůňliškaopiceslonjezevecvepřvážka

4 Kdo se stará o zvířata, která žijí v a u ? Kdo se stará o zvířata, která žijí na ?

5 Zvířata, která žijí na, potřebují: krmení vodu životní prostor pravidelnou péči ošetřování laskavé zacházení Za to vše je zodpovědný ČLOVĚK.

6 Proč člověk chová domácí zvířata?

7 Která zvířata patří mezi domácí? ovce slepice kráva vepř kůň koza

8 Nebo také…. husa krocan kachnapes kočka

9 Ale víte dobře, kdo ke komu patří? Zkuste dát dohromady zvířecí rodiny.

10 samecsamicemládě

11 samecsamicemládě pesfenaštěně kocourkočkakotě kačerkachna kachně nebo káče houserhusahouse

12 samecsamicemládě

13 samecsamicemládě beranovcejehně kohoutslepicekuře býkkrávatele vepřprasnicesele kozelkozakůzle hřebecklisnahříbě

14 Zvládli jste? Pak si zasloužíte pochvalu!


Stáhnout ppt "Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google