Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:"— Transkript prezentace:

1 Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu: VY_32_INOVACE_19_SMYCCOVE_HUDEBNI_NASTROJE Název materiálu:Smyčcové hudební nástroje Předmět:Hudební výchovaRočník:3. Časová dotace:25 min.Datum ověření:17. 1. 2013 Jméno autora:Mgr. Vladislav Rusín Klíčová slova:Hudební nástroje smyčcové, housle, viola, violoncello, kontrabas Výchovné a vzdělávací cíle:Žák se naučí poznávat a pojmenovat jednotlivé smyčcové hudební nástroje Rozvíjené klíčové kompetence: Kompetence k učení Anotace, metodický list:Žáci se naučí poznávat a pojmenovat jednotlivé smyčcové hudební nástroje Použité zdroje: http://www.zusvpetrzelky.cz/custom/images/5.jpghttp://www.zusvpetrzelky.cz/custom/images/5.jpg, http://leccos.com/pics/pic/housle.jpg, http://www.scottcaoviolins.com/images/Violas/Guadagnini_Viola.jpg, http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/5f/Cello_front_side.png/185px- Cello_front_side.png, http://www.bassplayer.co.uk/images/double-bass.jpg, http://music.colorado.edu/wordpress/wp-content/uploads/2011/11/CU-Basses-at-Boettcher.jpg,http://leccos.com/pics/pic/housle.jpg http://www.scottcaoviolins.com/images/Violas/Guadagnini_Viola.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/5f/Cello_front_side.png/185px- Cello_front_side.pnghttp://www.bassplayer.co.uk/images/double-bass.jpg http://music.colorado.edu/wordpress/wp-content/uploads/2011/11/CU-Basses-at-Boettcher.jpg

2 Hudební nástroje smyčcové Zpracoval: Mgr.Vladislav Rusín

3 Mezi smyčcové nástroje patří: housle viola violoncello kontrabas a další

4 A teď k jednotlivým nástrojům

5 Housle Mají velmi bohaté možnosti uplatnění jak v sólové hře, tak i v symfonických, divadelních nebo komorních orchestrech, ve folklórních souborech i v populární hudbě a rocku.

6 Viola je součástí rodiny smyčcových hudebních nástrojů. V současné době se stále více začíná uplatňovat jako sólový nástroj.

7 Violoncello Violoncello si svou oblibu vydobylo nejen historicky, ale také díky svým zvukově barevným možnostem. Právě pro hlubší sametový tón je velmi vyhledávaným nástrojem. V hudebním životě se uplatňuje sólově, ale zejména v komorní a souborové hře.

8 Kontrabas poskytuje mnoho možností vyjádření rytmických a melodických prvků ve hře. Zvuk kontrabasu svou hlubokou frekvencí spojuje ostatní nástroje používané v souborových uskupeních. Kontrabas je také nedílnou součástí hudby jazzové.

9 Už od sebe rozeznáš smyčcové hudební nástroje? Tak se ukaž!!!!!

10 Co je co? housle kontrabas viola violoncello


Stáhnout ppt "Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google