Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:"— Transkript prezentace:

1 Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu: VY_32_INOVACE_08_TRAVICI_SOUSTAVA Název materiálu: Trávicí soustava Předmět:Člověk a jeho světRočník:5. Časová dotace:45 min.Datum ověření:20. 3. 2012 Jméno autora:Mgr. Vladislav Rusín Klíčová slova:trávicí ústrojí, dutina ústní, hltan, jícen, žaludek, tenké střevo, tlusté střevo a konečník Výchovné a vzdělávací cíle: Žák vysvětlí základní funkce trávicí soustavy v lidském těle Žák popíše lidské tělo včetně vnitřních orgánů souvisejících s trávicí soustavou. Rozvíjené klíčové kompetence: Kompetence k učení a k řešení problémů Anotace, metodický list: Prostřednictvím interaktivního znázornění žáci získají základní informace o funkci trávicí soustavy v lidském těle. Použité zdroje: http://www.helago-cz.cz/product/clovek-travici-soustava/ http://www.profimedia.cz/fotografie/anatomie-jater-a-slinivky-brisni-vedeni/0005333780/ http://www.pisne.cz/vyziva.php http://science.lotsoflessons.com/humanbody/human-digestive-system.html http://www.123rf.com/photo_5651557_digital-illustration-of-human-digestive-system-n-colour-background.html učebnice Přírodověda 5, Nová škola, 2011

2 Lidský organismus Trávící soustava Autor: Mgr.Vladislav Rusín

3 Trávící soustavu tvoří dutina ústní, hltan, jícen, žaludek, tenké střevo, tlusté střevo a konečník.

4 Při trávení se zapojují ještě další orgány – játra, žlučník a slinivka břišní.

5 Potrava se postupně rozkládá na živiny, které tělo využívá k tvorbě energie, k růstu a k obnově.

6 Zdravá výživa

7 Zajímavosti Tenké střevo u dospělého člověka měří 3-5m. Celý trávící systém od úst až po konečník měří okolo 9 m. Víš, co je to anorexie a bulimie? Pro člověka je velmi nebezpečná obezita. Víš proč?


Stáhnout ppt "Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google