Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vnitřní ústrojí Uvnitř těla jsou vnitřní ústrojí, která zajišťují všechny životní projevy člověka. Část vnitřních ústrojí je uložena v horní dutině tělní.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vnitřní ústrojí Uvnitř těla jsou vnitřní ústrojí, která zajišťují všechny životní projevy člověka. Část vnitřních ústrojí je uložena v horní dutině tělní."— Transkript prezentace:

1 Vnitřní ústrojí Uvnitř těla jsou vnitřní ústrojí, která zajišťují všechny životní projevy člověka. Část vnitřních ústrojí je uložena v horní dutině tělní kryté hrudníkem (srdce, plíce), část v dolní dutině tělní, která je zepředu kryta jen svaly. Jednotlivá ústrojí tvoří dohromady celé soustavy, které zajišťují životní projevy člověka.

2 Trávicí soustava slinné žlázy dutina ústní hltan hrtan jícen játra
žaludek slinivka břišní tlusté střevo tenké střevo slepé střevo konečník

3 Žaludek Žaludek je ústrojí uložené v dutině břišní. Je tvořen svaly, které postupně svými stahy zpracovávají potravu. Uvnitř žaludku je žaludeční šťáva, která rozkládá potravu.

4 Dutina ústní tvrdé patro měkké patro čípek hltan mandle jazyk zuby
dáseň

5 Jazyk větve nervů hořká chuť kyselá chuť mandle slaná chuť sladká chuť

6 Střeva tenké střevo tlusté střevo slepé střevo konečník


Stáhnout ppt "Vnitřní ústrojí Uvnitř těla jsou vnitřní ústrojí, která zajišťují všechny životní projevy člověka. Část vnitřních ústrojí je uložena v horní dutině tělní."

Podobné prezentace


Reklamy Google