Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

LSFF: 17. – 23. října 2016, ČZU v Praze  Již přes 30 let se věnuje jako psycholog problematice obezity. V r založila společnost STOB (STop.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "LSFF: 17. – 23. října 2016, ČZU v Praze  Již přes 30 let se věnuje jako psycholog problematice obezity. V r založila společnost STOB (STop."— Transkript prezentace:

1

2 LSFF: 17. – 23. října 2016, ČZU v Praze

3

4

5  Již přes 30 let se věnuje jako psycholog problematice obezity. V r. 1990 založila společnost STOB (STop OBezitě).  Vytvořila metodiku která vychází z kognitivně behaviorální psychoterapie a pomáhá všem, kteří chtějí hubnut s rozumem. Metodika neochuzuje o požitek z jídla, ale mění postupně nevhodné stravovací a pohybové návyky, které přivedou hubnoucí nejen k trvalým váhovým úbytkům, ale i ke zvýšení kvality života.  V roce 2010 iniciovala vytvoření komunitního webu STOBklub (www.strobklub.cz) pro nejširší veřejnost, kde je zaregistrováno již 160 000 lidí.  Je členkou výboru Obezitologické společnosti, autorkou řady publikací. 22. října pořádá STOB konferenci Dialogem ke zdraví a 23. října již jubilejní Den zdraví s atraktivním programem - info na www.stob.cz PhDr. I VA M ÁLKOVÁ LSFF: 20. 10. 2016 v 11:30 - Aula ČZU Diskuse: Kvalita potravin – tradiční vs. alternativní výživové směry

6  Je v současnosti nejvýraznější česká specialistka na výživu a zdravotní prevenci.  Zpopularizovala u nás Zdravý talíř, který rychle nahrazuje zastaralou výživovou pyramidu.  Je také odbornou garantkou přelomové iniciativy Skutečně zdravá škola, která usiluje o regulaci bufetů a prodeje sladkostí ve školách, po vzoru vyspělejších zemí.  Autorka výživových doporučení: Zdravého talíře a stránek www.margit.cz nabízejících blog, encyklopedii a první pomoc pro řešení zdravotních potíží. www.healthyplate.eu www.zdravakuchyn.cz PharmDr. M ARGIT S LIMÁKOVÁ specialistka na zdravotní prevenci a výživu LSFF: 20. 10. 2016 v 11:30 - Aula ČZU Diskuse: Kvalita potravin – tradiční vs. alternativní výživové směry

7

8  Pedagog a vědecký pracovník (Ústav analýzy potravin a výživy, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická Praha).  Vyučuje předměty Výživa a výživová politika; Nutraceutika a funkční potraviny; Dietologie; Fyziologie a pathofyziologie lidské výživy.  Jako experta ho využívá řada velkých společností potravinářského průmyslu, např. Korunní, Vitana aj.  Je členem vědeckých rad a řešitelských kolektivů v řadě vědecko- výzkumných pracovišť v ČR, autorem vědeckých a odborných publikací, spoluautorem knih: D OC. I NG. J AN P ÁNEK, CS C. LSFF: 20. 10. 2016 v 11:30 - Aula ČZU Diskuse: Kvalita potravin – tradiční vs. alternativní výživové směry

9  Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC pořádající kurzy v oblasti a zdraví těla i mysli s celostním přístupem, ve kterých vychovává nejen výživové poradce.  Spolupracoval s ČT na realizaci pořadu "Pod pokličkou".  Je autorem oblíbených webů Škola zdravého vaření (www.skolazdravehovareni.cz) a Vysněná postava (www.vysnenapostava.cz), své názory na zdraví prezentuje na www.receptyprozdravi.cz.  Napsal 5 knih, některé byly vydány zahraničí.  Od ukončení aktivní sportovní kariéry realizuje experimenty se stravou s cílem ovlivnit svůj metabolismus ve vztahu ke zdraví a pohybové aktivitě, v posledních létech zaměřené na jednotlivé formy vegetariánství.  Je zastánce holistického přístupu ke stravování, spojuje poznatky západní vědy a východních kultur. Mgr. M ARTIN J ELÍNEK LSFF: 20. 10. 2016 v 11:30 - Aula ČZU Diskuse: Kvalita potravin – tradiční vs. alternativní výživové směry


Stáhnout ppt "LSFF: 17. – 23. října 2016, ČZU v Praze  Již přes 30 let se věnuje jako psycholog problematice obezity. V r založila společnost STOB (STop."

Podobné prezentace


Reklamy Google