Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníříjen 2012 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníříjen 2012 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a."— Transkript prezentace:

1 Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníříjen 2012 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura (DUM 07) Komunikační a slohová výchova, Jazyková výchova Téma – název učebního materiálu Slova a věty II. Anotace  interaktivní prezentace, která upevňuje pojem: slovo, věta a učivo: pořádek vět, počet slov ve větě, pořádek slov ve větě  žáci odstraňují z vět slova nevhodná, určují pořadí slova ve větě, vyhledávají věty se správným pořádkem slov  součástí materiálu je pracovní list s tajenkou  kontrola tajenky je prezentací  na kontrolu navazuje zašifrovaná věta

2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Stanislava Junková. SLOVA A VĚTY II.

3

4 V ČLÁNKU JSTE PŘEČETLI: Oslava narozenin Maminka připravila na oslavu zákusky a obložené chlebíčky. Lucka měla v pondělí narozeniny. Slavila je už o minulém víkendu. Lucka se také snažila a vyrobila jednohubky. VĚTY KOLIK VĚT JSTE PŘEČETLI? 4 VĚTY SPRÁVNĚ USPOŘÁDEJTE 1. 2. 3. 4.

5 Oslava narozenin Lucka měla v pondělí narozeniny. Slavila je už o minulém víkendu. Maminka připravila na oslavu zákusky a obložené chlebíčky. Lucka se také snažila a vyrobila jednohubky. USPOŘÁDÁNÍ VĚT PŘEKONTROLUJTE.

6 Tatínek VĚTY SE SKLÁDAJÍ ZE: SLOV KTERÉ SLOVO DO VĚTY NEPATŘÍ? sepostaralopejskaněcodobrého kpití. Nakoupilvody, džusyašestdokonce idětskéšampaňské. BratrLuckaTomáškrásněvyzdobilobývací pokoj.

7 Tatínek 8 KOLIK SLOV JE VE VĚTĚ? sepostaral o něcodobréhok pití. Nakoupil vody,džusy a dokonceidětské šampaňské. Bratr Tomáškrásně vyzdobil obývací pokoj. 8 6 NAJDĚTE VŽDY PRVNÍ, POSLEDNÍ A ČTVRTÉ SLOVO.

8 SLOVA JSOU VE VĚTĚ USPOŘÁDÁNA. Barevné balónky ani nechyběly. Nechyběly ani barevné balónky. KTERÁ Z VĚT MÁ SPRÁVNĚ USPOŘÁDANÁ SLOVA? Odpoledne přišli všichni Lucčini kamarádi. Lucčini odpoledne všichni přišli kamarádi. Spoustu dárků a blahopřání přinesli. Přinesli blahopřání a spoustu dárků. Narozeninová oslava se opravdu vydařila. Oslava se narozeninová opravdu vydařila.

9 Oslava narozenin Lucka měla v pondělí narozeniny. Slavila je už o minulém víkendu. Maminka připravila na oslavu zákusky a obložené chlebíčky. Lucka se také snažila a vyrobila jednohubky. Tatínek se postaral o něco dobrého k pití. Nakoupil vody, džusy a dokonce i dětské šampaňské. Bratr Tomáš krásně vyzdobil obývací pokoj. Nechyběly ani barevné nafukovací balónky. Odpoledne přišli všichni Lucčini kamarádi. Přinesli blahopřání a spoustu dárků. Narozeninová oslava se opravdu vydařila. CELOU NAŠI PRÁCI SI MŮŽETE PŘEČÍST.

10 CO DOSTALA LUCKA K NAROZENINÁM? PRACOVNÍ LIST

11

12 Od maminky Od tatínka Od Tomáše Od Prokopa Od Kristýny Od Gabriely Od tety Od babičky a dědy NÁPOVĚDA ŘETÍZEK SPŘÍVĚSKEM ENCYKLOPEDII PROPISOVAČKU PASTELKY PLYŠOVÉHO KROKODÝLA HŘEBÍNKY DO 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. VLASŮ DOPISSBLAHOPŘÁNÍM 9. ŽIVÉŠTĚŇÁTKO STAVEBNICI VKRABICI KONTROLA

13 DOSTALA LUCKA DÁREK, KTERÝ SI TAJNĚ PŘÁLA? … a něco navíc zapiš písmenka podle čísel vylušti odpověď

14 PŽA OS IVH (NE)DOSTALA 123456789 ŽIVÉHOPSA É

15 http://www.gify.nou.cz/z_pes1.htm http://www.gify.nou.cz/r_balonky.htm http://office.microsoft.com/en-us/ http://www.gify.nou.cz/pozadi3.htm http://www.gify.nou.cz/NAROZENINOVA-prani-dorty.htm http://uhlir.host.sk/texty/42.htm Obrázky Galerie Q-Draw EMMERLINGOVÁ, Stanislava. Když dětem nejde čtení. 1. vyd. Praha: Portál, s. r. o., 2007. ISBN 978-80-7367-245-4. s. 27. ZDROJE:


Stáhnout ppt "Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníříjen 2012 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a."

Podobné prezentace


Reklamy Google