Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Škola: Základní škola a Mateřská škola Nečtiny, 331 62 Nečtiny 39 Název: VY_32_INOVACE_SADA02_ČESKÝ JAZYK_DUM20 Předmět: Český jazyk Ročník: 2. Klíčová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Škola: Základní škola a Mateřská škola Nečtiny, 331 62 Nečtiny 39 Název: VY_32_INOVACE_SADA02_ČESKÝ JAZYK_DUM20 Předmět: Český jazyk Ročník: 2. Klíčová."— Transkript prezentace:

1 Škola: Základní škola a Mateřská škola Nečtiny, 331 62 Nečtiny 39 Název: VY_32_INOVACE_SADA02_ČESKÝ JAZYK_DUM20 Předmět: Český jazyk Ročník: 2. Klíčová slova: věta jednoduchá a souvětí, čtenářská dovednost Jméno autora: Mgr. Olga Žalmanová Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2743 Anotace: Materiál je určen k procvičování učiva o větě. Žáci určují větu jednoduchou a souvětí. K tomu vyhledávají i slovesa určitá. Dle pokynů učitele mohou vyhledávat i ostatní slovní druhy. Nakonec musí rozdělit věty na slova a správně přepsat psace do sešitu. Procvičují zde i psaní velkých písmen u vlastních jmen. Inovace: práce na interaktivní tabuli nebo na počítačích. Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu EU Peníze školám

2 Ve větách najdi názvy nemocí Novákovi prý mají zase nové auto..…………………… Po dálnici jsme jeli až do Brna...……………………. Jirka šel s kamarádem do kina.………………………

3 Urči věty jednoduché a souvětí - vyhledej všechna slovesa, spojky barevně označ. Milan rád jezdí na lyžích, ale jsou už malé. Tatínek mu slíbil, že dostane nové. Už se moc těší. Pojede s kamarády na hory. Protože tam bude celý týden, musí si vydělat nějaké peníze, aby si mohl pobyt zaplatit. Nějaké peníze mu dá babička a dědeček. Zbytek si vydělá roznášením novin a taky bude pomáhat v pekárně. Když bude pracovat celý měsíc, mělo by mu zbýt i na malou útratu. Jeho kamarádi chodí také na brigády, i když se jim moc nechce. Všichni už se na hory moc těší.

4 Rozděl věty na slova a přepiš správně do sešitu. VČERAJSMEBYLIVPRAZEAJELIJSMEPARNÍKEMPOŘECEVLTAVĚ. PESREKAKOČKAMICKASIHRAJÍNADVOŘDUDĚDYVNEČTINECH. VKRKONOŠÍCHJENAŠENEJVYŠŠÍHORASNĚŽKA APRAMENÍTUINAŠENEJVĚTŠÍŘEKALABE..

5 HLAVNÍMMĚSTEMPRAHAPROTÉKÁŘEKAVLTAVA. VZOOVPLZNICHOVAJÍŽIRAFY. JEDNAZNICHSEJMENUJEŽOFIE. DÍVAJÍSENANÁSZVÝŠKY. TĚŠÍMSEAŽBUDOUMÍT DALŠÍMLÁĎATA. Rozděl věty na slova a přepiš správně do sešitu.

6 http://microsoft. com obrázky z klipartu http://microsoft. com obrázky z klipartu Zdroje


Stáhnout ppt "Škola: Základní škola a Mateřská škola Nečtiny, 331 62 Nečtiny 39 Název: VY_32_INOVACE_SADA02_ČESKÝ JAZYK_DUM20 Předmět: Český jazyk Ročník: 2. Klíčová."

Podobné prezentace


Reklamy Google