Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: duben 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: duben 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_."— Transkript prezentace:

1 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: duben 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_ ČJ1,2_28 Téma:Hlásky a písmena ď, ť, ň. Voda, tůň. Ročník:1. – 2. Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/21.3068

2 Anotace: Tento pracovní list pomáhá dětem docvičit čtení slov s písmeny ď, ť ň. Následuje text s názvem „ Tůň“. Téma četby je voda. Na závěr je zařazena báseň Josefa Václava Sládka Křišťálová studánka ze sbírky Zvony a zvonky.

3 Co už umíme, to si procvičíme. tůňčaspítlétopotok roste hrají chalupa laňtampástečebáseň večer místo mlýnek podrybysaháloukou zvečera voňavá Ťapka zderacivodamlýnek křišťál meduňka záhyb křišťálová studánka dobrodružství za záhybem se psem Čti rychle dvojice slov pod sebou. Jde ti to velice dobře, tak pokračuj. Na závěr něco hodně obtížného. Co mají tyto obrázky společného? Popovídejme si o tom.

4 Voda – základ života Tůň Léto je čas dobrodružství. Pod naší chalupou teče loukou studený potok. Za záhybem koryta je malá tůňka. Voda mi tam sahá po pás. Postavili jsme tam s tátou mlýnek. Žijí tam raci a ryby. Rád si zde hraji s naším psem Ťapkou. Roste tu voňavá meduňka. Zvečera sem chodívá pít laň. Je to kouzelné místo. Jako křišťálová studánka v básni Josefa Václava Sládka.

5 Místo pro milovníky veršů, básní a ilustrací. Josef Václav Sládek (Z knihy Zvony a zvonky) Znám křišťálovou studánku, kde nejhlubší je les, tam roste tmavé kapradí a vůkol rudý vřes. Tam ptáci, laně chodí pít pod javorový kmen, ti ptáci za dne bílého, ty laně v noci jen. Když usnou lesy hluboké a kolem ticho jest, tu nebesa i studánka jsou plny zlatých hvězd. Místo pro malíře ilustrátora.

6 Použitý materiál: Office. Microsoft.com Fotografie k textu „ Tůň“ jsou z archivu autorky. Báseň Křišťálová studánka ze sbírky Zvony a zvonky od J.V. Sládka.


Stáhnout ppt "Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: duben 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_."

Podobné prezentace


Reklamy Google