Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: říjen 2012 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: říjen 2012 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_."— Transkript prezentace:

1 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: říjen 2012 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_ ČJ1,2_15 Téma:Hláska a písmeno h H. Ročník:1. – 2. Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/21.3068

2 Anotace: Pracovní list je věnován písmenu h H, složeným slovům a tvůrčí činnosti založené na porozumění přečtenému textu. Procvič si čtení slov ve sloupečcích. Potom vyřeš úkoly s pavouky. Prohlédni si obrázek, přečti věty a spojuj s obrázkem ty, které k němu náleží. Nakonec zkus vyřešit hádanku a namaluj její řešení. K pracovnímu listu pro žáky náleží jeho řešení připravené pro prezentaci na interaktivní tabuli.

3 Procvičování čtení slov s písmenem h H. Pracovní list. - it ná krm- ítkový- stroj - elecpo Trénuj čtení slov s písmenem h H. had hlas Hana horahusa Praha hádej hlad Hano! hory houser prášek hádanka hladký Hanka horemhouse práh Tvoř různá slova a použij je ve větách. Nyní vyznač v pavoucích slova, která se do věty hodí. dráty. jedem. Orel má ostré hnáty. Dáme si čaj s medem. drápy. ledem.

4 Procvičování čtení slov s písmenem h H. Řešení PL. Trénuj čtení slov s písmenem h H. had hlas Hana horahusa Praha hádej hlad Hano! hory houser prášek hádanka hladký Hanka horemhouse práh Tvoř různá slova a použij je ve větách. Nyní vyznač v pavoucích slova, která se do věty hodí. dráty. jedem. Orel má ostré hnáty. Dáme si čaj s medem. drápy. ledem. Maminka krmí své miminko. Ptáci se slétají u krmítka. Jelen je u krmelce sám. Pila je ostrý nástroj. Horolezec musí mít výstroj. Pes nosí postroj.

5 Čtení s porozuměním. Pracovní list. V dáli jsou vysoké hory. Koza leze mezi záhony. Helenka pase husu. Helena má hůlku. Husa má 2 nohy. Teta Hela nosí šátek. Hynek se houpá houpy, hou. Spoj s obrázkem pouze ty věty, které k němu patří. Hádej a maluj. Co nebo kdo je to ? Je to marioneta neboli velká loutka. Má veliké oči i uši. Je to kluk. Nemá maminku, jen tátu a psa __eryka. Kdo je to? Už víš? Namaluj ho.

6 Čtení s porozuměním. Řešení PL. V dáli jsou vysoké hory. Koza leze mezi záhony. Helenka pase husu. Helena má hůlku. Husa má 2 nohy. Teta Hela nosí šátek. Hynek se houpá houpy, hou. Spoj s obrázkem pouze ty věty, které k němu patří. Hádej a maluj. Co nebo kdo je to ? Je to marioneta nebo-li velká loutka. Má veliké oči i uši. Je to kluk. Nemá maminku, jen tátu a psa __eryka. Kdo je to? Už víš? Namaluj ho. Hurvínek

7 Použitý materiál: www.office.microsoft.com


Stáhnout ppt "Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: říjen 2012 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_."

Podobné prezentace


Reklamy Google