Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jak si udělat vlastní spinner do enigma2. Dnes vám ukážu jak si udělat vlastní spinner,tedy logo ukazující se v enigma2 při zaneprázdněnosti systému.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jak si udělat vlastní spinner do enigma2. Dnes vám ukážu jak si udělat vlastní spinner,tedy logo ukazující se v enigma2 při zaneprázdněnosti systému."— Transkript prezentace:

1 Jak si udělat vlastní spinner do enigma2. Dnes vám ukážu jak si udělat vlastní spinner,tedy logo ukazující se v enigma2 při zaneprázdněnosti systému.

2 Co budete potřebovat: Při použití statického,tedy nepohybujícího se obrázku, vám bude stačit jen obrázek ve formátu.png s 8 bitovou barevnou hloubkou a velikostí cca.70x70 px až třeba 140x140 px,aby velikost na tv byla u spinneru přiměřená. Při použití dynamického,tedy pohybujícího se obrázku, potřebujete několik obrázků.png,které promítané po sobě vytvoří pohyblivý obraz.

3 Získání obrázků z animovaného gifu. Nejprve si najdeme na internetu nějaký gif co se nám líbí. (Pohyblivý gif se skládá ze dvou a více obrázků.) Klikneme na něj pravým tlačítkem myši a zvolíme položku,,Uložit obrázek jako …,, zvolíme umístění pro uložení,uložíme. Dalším krokem je rozložení gifu na jednotlivé snímky,úprava jejich velikosti a následné uložení jednotlivých snímků do formátu.png K tomu využijeme např grafický editor Gimp

4 Našli jsme si tedy obrázek a nebo gif a jdeme na jeho úpravu. Otevřeme si gif v gimpu a uvidíme něco podobné jako je na našem obrázku. (obrázek je jen výřez z gifu). Kliknutím na ikonu oka postupně skryjeme všechny vrstvy a necháme si jen jednu. Tu si následně pojmenujeme a uložíme jako wait1.png Uloženou vrstvu skryjeme a zviditelníme si další a tu zase uložíme jako s názvem wait2.png tak pokračujeme až si uložíme všechny vrstvy.

5 Ukládání vrstev Chceme-li obrázek uložit jako.png,tak klikneme na liště okna s obrázkem na : Soubor ve výběru na Exportovat Ukáže se nám okno kde nahoře zadáme název obrázku i s příponou. Tedy wait1.png V pravo dole klik na Exportovat Ukáže se další okno (viz.obr),zase klikneme na Exportovat

6 Máme hotové obrázky a jdeme na instalaci. Otevřeme si ftp svého satboxu s enigmou2. Vejdeme do složky /usr/share/enigma2/skin_default/spinner/ Ve složce smažeme původní obrázky spinneru,nebo si je zazálohujeme do pc. Nakopírujeme naše nové obrázky. Restartujeme enigmu2. Radujeme se z nového spinneru nebo hledáme kde jsme udělali chybu.

7 Tento návod vytvořil marmik pro účast ve vánoční soutěži 2012 na forum.satdigitalne.cz Doufám,že někomu tento návod pomůže si vytvořit vlastní spinner.Je samozřejmě i jednodušší způsob změny spinneru a to instalací pluginu na jeho změnu.Osobně používám vlastní spinner jako je můj avatar na fórech. marmik


Stáhnout ppt "Jak si udělat vlastní spinner do enigma2. Dnes vám ukážu jak si udělat vlastní spinner,tedy logo ukazující se v enigma2 při zaneprázdněnosti systému."

Podobné prezentace


Reklamy Google