Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZŠ a MŠ Frenštát pod Radhoštěm, Tyršova 913 2009–2011 Letem ke klíčovým kompetencím aneb Pohádkou o Raškovi to nekončí Projekt je realizován v rámci Operačního.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZŠ a MŠ Frenštát pod Radhoštěm, Tyršova 913 2009–2011 Letem ke klíčovým kompetencím aneb Pohádkou o Raškovi to nekončí Projekt je realizován v rámci Operačního."— Transkript prezentace:

1

2 ZŠ a MŠ Frenštát pod Radhoštěm, Tyršova 913 2009–2011 Letem ke klíčovým kompetencím aneb Pohádkou o Raškovi to nekončí Projekt je realizován v rámci Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost a financován z prostředků Evropské unie a státního rozpočtu České republiky. Výuková prezentace: PhotoFiltre

3 Úvod do zpracování fotografií. Pár námětů pro rychlejší orientaci v programu. Úvod do zpracování fotografií. Pár námětů pro rychlejší orientaci v programu.

4 Zvolíme Soubor - Otevřít

5 Zvolíme - Úpravy – Vložit jako nový obrázek To v případě, že soubor kopírujeme z webové stránky nebo z jiného grafického programu. Zvolíme - Úpravy – Vložit jako nový obrázek To v případě, že soubor kopírujeme z webové stránky nebo z jiného grafického programu.

6 Zvolíme - Soubor – Importovat z Twain To v případě, že soubor chceme získat pomoci skeneru. Zvolíme - Soubor – Importovat z Twain To v případě, že soubor chceme získat pomoci skeneru.

7 Zvolíme tlačítko Průzkumník obrázků Jiná možnost spuštění přes Nástroje Průzkumník obrázků Jiná možnost spuštění přes Nástroje Průzkumník obrázků Krajním tlačítkem vybereme složku s obrázky

8 Myší tažením vybereme oblast výřezu, do výřezu klikneme pravým tlačítkem a zvolíme Oříznout.

9 U výřezu můžeme nastavit poměr stran.

10 Zvolíme Obrázek – Velikost obrázku a nastavíme v dalším okně rozměry.

11 Nyní nastává umělecké zpracování fotografie. Využijeme nabídek Korekce a Filtry. Nejlépe vyzkoušet prakticky na vhodné fotografii.

12 Výsledný soubor si samozřejmě uložíme.

13


Stáhnout ppt "ZŠ a MŠ Frenštát pod Radhoštěm, Tyršova 913 2009–2011 Letem ke klíčovým kompetencím aneb Pohádkou o Raškovi to nekončí Projekt je realizován v rámci Operačního."

Podobné prezentace


Reklamy Google