Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 2 Autor: Mgr. Romana Martináková Poznáš pohádku?

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 2 Autor: Mgr. Romana Martináková Poznáš pohádku?"— Transkript prezentace:

1

2 Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 2 Autor: Mgr. Romana Martináková Poznáš pohádku?

3 Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 2 POZNÁŠ, KTERÉ VĚTY NEJSOU Z POHÁDKY O SMOLÍČKOVI? ŠKRTNI JE A URČI, KE KTERÉ POHÁDCE PATŘÍ! TO UŽ DOKÁŽEME ! Jelen žil se Smolíčkem v lesní chaloupce. Smolíčka vylákaly z chaloupky Jeskyňky. Vlk snědl babičku i s košíkem plným dobrot. Princ si musel cestu do zámku prosekat šípkovými keři. Jelen uháněl se Smolíčkem zpět do bezpečí chaloupky.

4 Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 2 PŘEČTI VERŠOVANOU POHÁDKU ! A TEĎ POHÁDKA TROŠKU JAKO BÁSNIČKA ! SMOLÍČEK A JESKYŇKY Prší, prší, celý les ve vodě se topí dnes. „Ťuk, ťuk, ťuky, Smolíčku, otevři nám světničku!“ „Jeskyňky, jen pojďte dál, jelen před chvilinkou vstal.“ „A co snídal, Smolíčku?“ „Snídal čerstvou travičku.“ „A co ještě?“ „Vodu z deště.“ „A co víc?“ „Pak už nic.“ „To se dobře nasnídal. My zas půjdem o dům dál.“

5 Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 2 DOČTI POHÁDKU ! … A TAK TO BYLO DÁL ! „Kampak byste chodily? Sluníčko si popílí a jelen vás, těšte se, bude vozit po lese.“ Prší, prší, celý les ve vodě se topí dnes. Jeskyňky jdou v dešti dál. Smolíček se jenom smál.

6 Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 2 URČI, ZDA JE VĚTA PRAVDIVÁ ČI NIKOLIV ! ZAKROUŽKUJ ANO/NE ! ČETLI JSTE S POROZUMĚNÍM ? Při návštěvě Jeskyněk bylo počasí slunečné. Jelen snídal trávu a vodu. ANO/NE Jeskyňky si myslely, že se jelen špatně najedl. Jeskyňky odešly. Smolíček byl smutný. ANO/NE

7 Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 2 KDO JE VE SKUTEČNOSTI JELEN S OHROMNÝMI PAROHY ? KLIKNI NA OBRÁZEK JELENA!

8 Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 2 DOKÁŽETE VYPRÁVĚT POHÁDKU? VYPRÁVĚJ POHÁDKU PODLE OBRÁZKOVÉ OSNOVY!

9 Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 2 DEER RAIN BREAKFAST

10 Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 2 STAŇ SE NA CHVILKU BÁSNÍKEM ! NAPIŠ ČÍSLO K OBRÁZKU PODLE POSLOUPNOSTI DĚJE POHÁDKY !

11 Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 2 http://office.microsoft.com/cs-cz/images/?CTT=6&ver=14&app=powerpnt.exe Použité zdroje : ŠPALÍČEK VERŠŮ A POHÁDEK“ František Hrubín http://www.rozpravky.tv/o-smolickovi/


Stáhnout ppt "Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 2 Autor: Mgr. Romana Martináková Poznáš pohádku?"

Podobné prezentace


Reklamy Google