Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Dnes jsme se vydali do Dolní oblasti Vítkovic, abychom si prohlédli nástavbu vysoké pece č.1.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Dnes jsme se vydali do Dolní oblasti Vítkovic, abychom si prohlédli nástavbu vysoké pece č.1."— Transkript prezentace:

1

2

3 Dnes jsme se vydali do Dolní oblasti Vítkovic, abychom si prohlédli nástavbu vysoké pece č.1

4

5 Plynojem se díky věhlasnému architektu Josefu Pleskotovi proměnila v Multifunkční aulu Gong. Prostorové řešení i audiovizuální technika umožňuje, že se v něm mohou organizovat koncerty, kongresy a jiné společenské akce. Zatím jsme nebyli uvnitř, ale určitě se i tam brzy podíváme.

6 Na návštěvníky v U6 čeká zhruba stovka interaktivních exponátů představujících vše, co bylo vymyšleno za posledních 200 let ve vědě a technice. Malý svět techniky není muzeem, ale hernou. Dnes byla expozice zavřena, natáčela zde Česká televize.

7 V dnešní prezentaci nečekejte technický výklad výroby surového železa, ale jsou to krásné fotografické záběry především z nástavby vysoké pece č.1 na Ostravu a okolí. Pokochejte se s námi. V dnešní prezentaci nečekejte technický výklad výroby surového železa, ale jsou to krásné fotografické záběry především z nástavby vysoké pece č.1 na Ostravu a okolí. Pokochejte se s námi.

8 V prosklené části světa techniky se nádherně zrcadlí areál vysokých pecí.

9 Svět techniky otevřený od září 2014 již navštívilo 112 tisíc návštěvníků. Je to místo plné interaktivní zábavy, ale především také vzdělání. Představuje mladé generaci zajímavé technické a přírodovědné oblasti ze světa robotiky, chemie, biologie, fyziky a dalších. I dnes bylo před pavilonem plno dětí.

10

11

12

13

14

15 Pohled na skipový výtah, který dnes místo surovin do vysoké pece vozí návštěvníky. Nástavba symbolizuje oheň, který nad pecí v minulosti plál, když bylo mnoho vysokopecního plynu. Dvacetimetrová nástavba protáhla prohlídkovou trasu až do výšky 80 m a je přístupná každý den a nabízí úžasný výhled na Beskydy a okolí. V horní části je kavárna a klub. Celá prohlídková stezka krok po kroku představuje, jak v tajemných a žhavých útrobách vysokých pecí vznikalo za času provozu surové železo. Skipový vozík

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34 A jsme dole u pokladny pro vyhlídkovou trasu na vysokou pec č.1. Bylo to úžasné a všem vřele doporučujeme. Vstupné pro důchodce je 130,- Kč a prohlídka trvá téměř dvě hodiny.


Stáhnout ppt "Dnes jsme se vydali do Dolní oblasti Vítkovic, abychom si prohlédli nástavbu vysoké pece č.1."

Podobné prezentace


Reklamy Google