Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky zdění.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky zdění."— Transkript prezentace:

1 Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky zdění.

2 Základ je opatřený izolací proti vlhkosti s přesahem 15cm. Cihelné zdivo se zakládá podle prováděcího výkresu půdorysu 1.NP v měřítku 1:50.

3 Na základovou desku se vyznačí obvodová zeď i příčky.

4 Zkontroluje se pravý úhel, a to změřením úhlopříček. Úhlopříčky musí být stejně velké.

5 První cihla se položí na roh do rozprostřené malty. Osazenou cihlu zkontrolujeme olovnicí (váhou) ve svislém směru z obou stran rohu. Osadíme všechny rohové cihly.

6 Od rohu k rohu napneme v líci zdiva šňůrku. Kolíček se šňůrkou se zapichuje do spáry za roh o jednu vrstvu níže a na lícové straně se šňůrka koníkem stáhne na správnou výšku.

7 Naneseme maltu na budoucí zdivo, rozetřeme lžící a klademe cihly k vnějšímu líci tak, aby šňůrka vedla asi 3 mm od vnějších líce zdi. Cihly mírně zatlačíme do výšky podle šňůrky, popřípadě na ně poklepem kladívkem. Za suchého a teplého počasí se mají cihly i zdivo před nanášením malty navlhčit. (pokropit). Cihly klademe od rohu směrem ke středu délky zdi. Při zdění dodržujeme správnou vazbu a šířku ložných spár. (ložná spára u Porothermu P+D je 12 mm)

8 Použité zdroje: archiv autora Prováděcí výkres půdorysu v měřítku 1:50 Změřením úhlopříček. Rohové cihly. Olovnicí, váhou. 2 až 3 mm. Navlhčením, pokropením cihel a zdiva 12 mm.


Stáhnout ppt "Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky zdění."

Podobné prezentace


Reklamy Google