Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_2.2. 8 Zvířata domácí, hospodářská Název sady: Člověk a jeho svět.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_2.2. 8 Zvířata domácí, hospodářská Název sady: Člověk a jeho svět."— Transkript prezentace:

1 Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_2.2. 8 Zvířata domácí, hospodářská Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3577 Anotace: Děti poznávají zvířata a určují z jakého důvodu je chováme. Prezentace je určena pro práci s interaktivní tabulí i pro samostatnou práci.

2 Macek, Macek ušatý, ko ž ich má a ž na paty, pyšn ě sob ě vykra č uje mezi všemi ko ť aty. KTERÁ ZVÍŘÁTKA JEŠTĚ ZNÁŠ ? VYJMENUJE JE.

3 KDE BYDLÍ TATO ZVÍŘATA? JAKÝ DÁVAJÍ UŽITEK? POJMENUJ JE!

4 POJMENUJ I TAHLE ZVÍŘATA : TA JSOU PRO RADOST A POTĚŠENÍ!

5 V BLÍZKOSTI DOMU UVIDÍTE:

6 KDE UVIDÍTE TATO ZVÍŘATA?

7 KIMOVA HRA Kimova hra, je hra pro šikovné děti. Na deset sekund Vám na tabuli pustím obrázky zvířat. Vy si je prohlížíte, po vypršení časového limitu začnete psát na papír jména zvířat, které si pamatujete. Vyhrává ten kdo napsal na papír nejvíce jmen. Začínáme! Po dalším kliknutí obrázky zmizí!

8

9 KONTROLA:

10 Mnoho sov má jedno ucho výš než druhé. To jim pomáhá naprosto přesně určit, kde se nachází jejich hlučná kořist. VÍTE, ŽE : Kůň má velikou sílu, umí dobře běhat. Má výborný čich, sluch i zrak – proto vycítí blížící se nebezpečí. Sloní chobot je ve skutečnosti dlouhý nos s měkkými prsty na konci. Nejsou v něm žádné kosti, ale přibližně 100 000 svalů. Prase má z domácích zvířat nejvíc zubů (44)! Některým zvířatům hrozí vyhubení. Patří mezi ně želva sloní, slon africký, panda,..

11 POVÍDEJ, JAK SE STARÁŠ O VAŠE MAZLÍČKY? ZNÁŠ NĚJAKÉ „NEJ“ ZE ZVÍŘECÍHO SVĚTA?

12 Použité zdroje: Obrázky z galerie Klipart Google/obrázky Vlastní zdroje autora


Stáhnout ppt "Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_2.2. 8 Zvířata domácí, hospodářská Název sady: Člověk a jeho svět."

Podobné prezentace


Reklamy Google