Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Hlava VY_52_INOVACE_19 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1101 Sada 2 Člověk a jeho svět MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Hlava VY_52_INOVACE_19 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1101 Sada 2 Člověk a jeho svět MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny."— Transkript prezentace:

1 Hlava VY_52_INOVACE_19 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1101 Sada 2 Člověk a jeho svět MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny

2 Anotace: Žáci poznávají detailně části obličeje, přiřazují slova. Naučí se básničku, jednotlivé části těla ukazují na sobě. Nejprve pracují pomalu s dopomocí, pak sami při zrychleném tempu. Umí ukázat jednotlivé části obličeje na sobě i na druhém člověku. Jednotlivé části obličeje umí správně pojmenovat, reagují na slovo „ukaž“. Pracují tužkou (rukopisné poznámky) a přetahováním. Další pomůckou jsou zalaminované kartičky s částmi obličeje - žáci je přikládají na ploše na správná místa. Pracují také s polovinou obrázku - doplňují „slepá“ místa. Jednotlivé části obličeje umí pojmenovat i na obrázku na ploše. Délka trvání práce s tímto materiálem: Zhruba 25 minut. Autor: Daniela Tájková Datum vytvoření: Podzim 2011 Speciální vzdělávací potřeby: ADHD, autismus, MP. Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět. Druh učebního materiálu: Interaktivní DUM Inovace: Rukopisné poznámky v rámci nového softwaru Microsoft 2010 Cílová skupina: Žák (s autismem, střední a těžká MR). Stupeň a typ vzdělávání: ZŠ speciální, 1. stupeň, 1. období. Věková skupina: 6 – 9 let.

3 Říkej a ukazuj. Vlásky, vlásky, vlas, nemám na ně čas. Čelo, čelo, čílko, šup tam násobilko! Ouško, ouško, ucho, pojď sem, neposlucho! Oči, oči očka, nejlíp vidí kočka. Nosík, nosík, nos, na mrazu je bos. Pusa, zoubky, zub, Všechno jsi mi slup´! Říkej a ukazuj. Vlásky, vlásky, vlas, nemám na ně čas. Čelo, čelo, čílko, šup tam násobilko! Ouško, ouško, ucho, pojď sem, neposlucho! Oči, oči očka, nejlíp vidí kočka. Nosík, nosík, nos, na mrazu je bos. Pusa, zoubky, zub, Všechno jsi mi slup´! VLASY ČELO UCHO OČI NOS PUSA

4 Vlásky, vlásky, vlas, nemám na ně čas.

5 Čelo, čelo, čílko, šup tam násobilko!

6 Ouško, ouško, ucho, pojď sem, neposlucho!

7 Oči, oči, očka, nejlíp vidí kočka.

8 Nosík, nosík, nos na mrazu je bos.

9 Pusa, zoubky, zub, všechno jsi mi slup´!

10 Pojmenuj části obličeje. Přiřaď.

11 VLASY OBOČÍ UŠI TVÁŘE BRADA PUSA ZUBY NOS OČI ČELO

12 Zdroje a citace: Microsoft Office - Klipart


Stáhnout ppt "Hlava VY_52_INOVACE_19 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1101 Sada 2 Člověk a jeho svět MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny."

Podobné prezentace


Reklamy Google