Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

SVĚT TECHNIKY A JÁ Vojta Hanke. LOGO ROZCESTNÍK auta Válečná technika Počítače zbraně.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "SVĚT TECHNIKY A JÁ Vojta Hanke. LOGO ROZCESTNÍK auta Válečná technika Počítače zbraně."— Transkript prezentace:

1 SVĚT TECHNIKY A JÁ Vojta Hanke

2 LOGO

3 ROZCESTNÍK auta Válečná technika Počítače zbraně

4 AUTA  Nejvýznamnější část historie automobilů se začala psát koncem 18. století, kdy byly realizovány první úspěšné pokusy s vozidly poháněnými parním strojem. K jejich prvním konstruktérům patřili Skot James Watt a nebo Francouz Nicolas Joseph Cugnot. Jeho parní stroj uvezl v roce 1769 čtyři pasažéry a dokázal vyvinout rychlost až 9 km za hodinu.  Počátek 19. století byl stále doménou parních strojů, které se postupně zlepšovaly a zrychlovaly. Nic to ovšem neměnilo na jejich provozní náročnosti a těžkopádnosti. Zvrat nastal ve druhé polovině 19. století, kdy se konstruktérům podařilo zprovoznit první spalovací motory. V letech 1862 až 1866 vyvinul Nicolaus Otto první čtyřdobý spalovací motor.  Vlastní vývoj dnešních automobilů začal v roce 1885 německém Mannheimu u Karla Benze, který si nechal patentovat svoji motorovou tříkolku. První dálkovou jízdu s automobilem podnikla Bertha Benzová 5. srpna 1888, a to cestu z Mannheimu do Pforzheimu.

5 POČÍTAČE První zařízení, která se později vyvinula v dnešní počítače, byla velmi jednoduchá a byla založena na mechanických principech. Vývoj probíhal až do poloviny 20. století ve dvou větvích: analogové počítače a číslicové počítače. Analogové počítače modelovaly problém převedením do jeho mechanické nebo elektrické analogie, číslicové pak jeho převedením na číselné hodnoty a jejich numerickým zpracováním. S vývojem číslicové techniky během 2. poloviny 20. století ale analogové počítače prakticky zanikly. První osobní počítač vytvořila firma Apple.

6 ZBRANĚ Zbraně prošly velkým vývojem za tu řadu let. První zbraní byl ořezaný klacík a za tu řadu let se zbraně hodně zlepšily

7 VÁLEČNÁ TECHNIKA Když se řekne slovo válečná technika hodně z vás si asi představí tank. Ale není to jen tank. Jsou to i válečná vozidla. Tanky vozidla

8 TANKY Tank, co je to vlastně tank? Tank je obrněné vozidlo s dělem, lehce řečeno. S prvním návrhem tanku přišel vynálezce Leonardo Da Vinci. Tanky byly poprvé použity v první světové válce. Samotné slovo tank (anglicky nádrž) byl krycí název projektu. Slovo tank se zvolilo a vžilo pro technologickou podobnost výroby s nádržemi (angl. tanky). Původní tanky byly vyvinuty pro rozhodující změnu patové situace vzniklé po hromadném zavedení kulometů, ostnatého drátu a hlavně zákopové války. Za těch necelých 100 let prošel řádkem vylepšení a změn.

9 VOZIDLA Válečné vozidla jsou obrněné auta např. Hummer H1 s kulometem. Používají se např. k pyrotechnickým účelům. Jsou více pohyblivá než tanky a mají větší rychlost. Používají se v Afgánistánu proti Tálibánu. Jde je zničit např. IED to je výbušnina domácí výroby.

10 ZDROJE www.google.com www.wikipedia.com

11 PODĚKOVÁNÍ Doufám že se vám moje prezentace líbila.


Stáhnout ppt "SVĚT TECHNIKY A JÁ Vojta Hanke. LOGO ROZCESTNÍK auta Válečná technika Počítače zbraně."

Podobné prezentace


Reklamy Google