Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Moje volba – moje budoucnost CZ.1.07/1.1.02/02.0088 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt je spolufinancován Evropským sociálním.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Moje volba – moje budoucnost CZ.1.07/1.1.02/02.0088 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt je spolufinancován Evropským sociálním."— Transkript prezentace:

1 Moje volba – moje budoucnost CZ.1.07/1.1.02/02.0088 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky 1

2 2 AUTODOPRAVA

3 3 Doprava je způsob pohybování se objektů z místa na místo. Jde o přemisťování... Objektem můžou být předměty, osoby, zvířata, ale třeba i informace nebo energie. Dopravní technologie sestávají z dopravních prostředků, dopravní infrastruktury a organizace dopravy.

4 4 Základní dělení dopravy: Pozemní – silniční (autodoprava), železniční, potrubní Vodní - říční, námořní Vzdušná - letecká Zvláštní druhy dopravy - přenos dat a zpráv, vedení el.energie

5 5 Historie automobilu: Již v roce 1770 zkonstruoval francouzský inženýr Nicolas Cugnot tříkolový kočár na parní pohon.

6 6 Rozvoj automobilu nastal, až v roce 1876 když německý inženýr Nikolaus Otto vynalezl spalovací motor. V roce 1895 vynalézá Rudolf Diesel vznětový motor.

7 7

8 8 V ČR je trvalý a velmi rychlý růst počtu osobních automobilů. V dnešní době připadá na 1 osobní automobil 2,98 obyvatel. Přitom např. v Praze připadá na jeden osobní automobil již 2,0 obyvatel. Současnost:

9 9 AUTODOPRAVA - AUTODOPRAVA - je v současné době ve všech ekonomicky rozvinutých i rozvíjejících se státech patří k nejprogresivněji se rozvíjejícím oborům. Jejími základními přednostmi je relativní rychlost, dostupnost, operativnost, rychlá přizpůsobivost.

10 10 Automechanika na plný úvazek.Automechanika na plný úvazek. - Nabídka - [17.10. 2010] Hledám automechanika na osobní a dodávkové automobily pro práci v Brně. Požaduji vyučení v oboru. PŘIJMU ŘIDIČEPŘIJMU ŘIDIČE - Nabídka - [20.11. 2010] Přijmu řidiče na vnitrostátní přepravu na vozidlo do celkové hmotnosti 7,5 t. Profesní průkaz a spolehlivost podmínkou. Výhodou vyučení v oboru automechanik. http://prace.bazos.cz

11 11 Mechanik opravář motorových vozidel (Automechanik), učební obor, denní studium, 3 roky Autolakýrník, učební obor, denní studium, 3 roky Karosář, učební obor, denní studium, 3 roky Mechanik opravář motorových vozidel (Autoelektromechanik), učební obor, denní studium, 3 roky UČEBNÍ OBORY:

12 12 Mechanik opravář motorových vozidel Absolventi umí provádět demontáže, kontroly a opravy jednotlivých částí a jejich montáže, diagnostikování závad moderními diagnostickými přístroji. Součástí oboru je získání řidičského oprávnění skupiny C a možnost získat svářečský průkaz.

13 13 Karosář Absolventi umí stanovit rozsah potřebné opravy a určit jejich způsob, volit nářadí a nástroje pro opravu dílů. Získá oprávnění pro svařování plamenem a svařování elektrickým obloukem.Součástí vzdělání je získání řidičského oprávnění skupiny B.

14 14 Autolakýrník Absolventi se uplatní v povolání autolakýrník při povrchových úpravách karosérií a skříní vozidel, a to jak ve výrobě, tak při opravách. Součástí vzdělávání je i příprava k získání řidičského oprávnění skupiny B.

15 15 Mechanik opravář motorových vozidel (Autoelektromechanik) Absolvent ovládá ruční zpracování technických materiálů, používání měřicích přístrojů a zařízení elektronického a mechanického charakteru. Dokáže seřizovat složitější opravy elektropříslušenství motorových vozidel.

16 16 Profesionální řidiči vozidel nad 3,5 tuny potřebují od 1.4.2008 tzv. Profesní průkaz řidiče Tato povinnost se týká všech řidičů skupin C1, C a D1, D. Profesní průkaz řidiče Řidiči, kteří jsou již držiteli profesního průkazu, se musí pravidelně každý rok zúčastnit školení v rozsahu 7 h. POVOLÁNÍ ŘIDIČ:

17 17 Děkujeme za pozornost a přejeme šťastnou volbu vaší budoucnosti http://mvmb.iss-sokolnice.cz/


Stáhnout ppt "Moje volba – moje budoucnost CZ.1.07/1.1.02/02.0088 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt je spolufinancován Evropským sociálním."

Podobné prezentace


Reklamy Google